recept je tu
Volite teletinu, ali i kajmak? Ovo jelo je idealno za vaš današnji ručak: Razvaliće vas harmonija ukusa i mirisa
Pogledajte šta smo vam pronašli
Teletina je zaista odličan izbor za ručak!
Pogledajte šta smo vam za danas spremili.
Sastojci:
800 g telećeg ribića
150 g kajmaka
2 kašike ulja
So i biber po ukusu
4 kašike brašna
600 g barenog krompira
200 g ražanog hleba
Priprema:
Teleći ribić iseći na komade, začiniti solju i biberom po ukusu, a zatim svaki komad uvaljati u brašno. U tiganju zagrejati ulje i propržiti meso sa svih strana dok ne dobije zlatno-smeđu boju.
Preliti meso vodom tako da ga pokrije i kuvati na umerenoj temperaturi oko 40 minuta, dok meso ne postane mekano. Kada je meso kuvano, izvaditi ga, a tečnost u kojoj se kuvalo zgusnuti ostatkom brašna, prethodno razmućenim s malo vode. Dodati kajmak u sos, dobro promešati i kuvati dok se sos ne zgusne i postane kremast.
U tepsiju staviti kuvani krompir i rasporediti komade mesa, a zatim sve preliti pripremljenim sosom. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 220°C oko 15 minuta, dok jelo ne dobije lepu zlatnu koricu.
Posluživanje: Poslužiti teletinu u kajmaku uz sveže isečen ražani hleb, koji će savršeno upiti bogati sos.
Bonus video:
(Espreso / Stil/ prenela:M.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!