obratite pažnju
Originalan recept za pinđur iz bakine sveske: Ni ajvar mu nije ravan, ukus je vanvremenski
Između njih postoje razlike, a u nastavku vam donosimo originalni recept za pravljenje pinđura.
Bilo da ste ljubitelji pinđura ili ajvara ovaj recept će vas oduševiti.
Između njih postoje razlike, a u nastavku vam donosimo originalni recept za pravljenje pinđura.
Sastojci
4 kilograma crvene paprike za ajvar
2 kilograma oljušten paradajza
1/2 glavice belog luka
1 veća veza peršunovog lista
2 ravne kašike soli
4 kašike šećera
2,5 dl ulja
1/2 dl sirćeta
2 feferone (opciono)
Priprema
Operite ili prebrišite paprike i spremite ih za pečenje. Ako imate uslove, možete da ih ispečete na roštilju ili vreloj plotni, a ukoliko niste u mogućnosti, slobodno ih ispecite i u rerni dok ne porumene.
Vruće paprike ostavite sa strane da se malo ohlade i da se "potpare" kako bi kožica mogla lakše da se oguli sa njih.
Kada oljuštite paprike i očistite od peteljki i semenja, iseckajte ih na sitne komadiće. Nemojte da ih meljete.
Paradajz oljuštite i iseckajte.
Ugrejte ulje u dublju šerpu i stavite sitno seckani beli luk da se prodinsta nekoliko trenutaka, a potom dodajte i paradajz. Dinstajte dok se ne pretvori u kašu.
Dodajte seckanu papriku, iseckan peršunov list, sirće, so, šećer, i ukoliko volite ljuto, seckane feferone.
Zatim sve kuvajte oko jedan sat dok smesa ne dobije finu gustinu.
Napunite tegle pripremljene za zimnicu i hermetički zatvorite.
Ovo je mera za oko tri kilograma pinđura, po želji udvostručite ili smanjite količinu.
(Ona.rs)
(Espreso/ona/Prenela PV)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!