recept je tu
Da li ste nekada jeli domaćinski rolat od ajvara? Oduvaće vas ovo jelo, domaćice mogu i za slavu da ga spreme
Lako se pravi, a veoma je ukusan
Verujemo da volite slane torte i rolate, a ovaj "zimski" rolat će vas oduvati!
Lako se pravi, a tu je i omiljeni namaz mnogih Srba - ajvar!
U nastavku teksta pogledajte šta vam je sve potrebno za rolat od ajvara:
Sastojci
Za Koru:
5 jaja
5 kašika brašna
2 kašike ulja
2 kašike vode
3 kašike ajvara
2 kašike kisele pavlake
1/2 kesice praška za pecivo
1/2 kašičice soli
Za fil:
150 g krem sira
150 ml kisele pavlake
50 ml majoneza
200 g rendane šunke
2 tvrdo kuvana jajeta rendana
malo seckanih peršun lista
100 g kačkavalja rendanog
Priprema rolata
Kora:
Belanca dobro umutiti u čvrst sneg. U drugoj činiji umutiti žumanca, pa dodavati postepeno pavlaku, ajvar, ulje, vodu brašno pomešano sa praškom za pecivo i so.
Lagano špatulom umešati u prethodno umućena belanca i masu razvući u papirom obložen pleh. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobije zlatnu boju, proveriti čačkalicom, tako što bocnemo sredinu kore. Ako je čačkalica suva kora je gotova izvaditi iz rerne i odmah uviti tim istim papirom u rolat. Ostaviti da se ohladi.
Fil:
Sjediniti fino sve sastojke sem kačkavalja. Odrolaati koru premazati filom i odozgo posuti rendane kačkavalj. Zarolati koru u rolat umotati u foliji i ostaviti u frižider na hlađenje do služenja.
Bonus video:
(Espreso/recepti/Prenela:M.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!