Ovom pecivu niko neće moći da odoli: Tražiće vam još jedno parče i recept, slasno pecivo od kojeg ide voda na usta
Foto: Printscreen/Youtube/Jecinekulinarije

prijatno

Ovom pecivu niko neće moći da odoli: Tražiće vam još jedno parče i recept, slasno pecivo od kojeg ide voda na usta

Pecivo je uvek dobra ideja kada vam treba brz i zasitan obrok, a ovaj neodoljivi rolat pravi se veoma jednostavno.

Objavljeno:

Pica je s razlogom popularna širom sveta, a postoji mnogo varijanti ukusnih peciva inspirisanih čuvenim italijanskim specijalitetom.

Jedan od načina da postignete prepoznatljiv ukus pice jeste i domaća pica pita, odnosno pica rolat koji se pravi od testa za picu i sočnog nadeva.

Recept koji vam danas predstavljamo je vrlo jednostavan, od svega nekoliko sastojaka, a priprema se za tili čas.

Sastojci:

  • 1/4 šolje tople vode (300 ml)
  • 1/2 kašičice suvog kvasca
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice šećera
  • 1/3 šolje brašna (420 grama)
  • 400 g salame po izboru
  • 300 g kačkavalja
  • 200 g kečapa
  • 4 jajeta
  • malo origana
  • čaša kisele pavlake
Pica pita
foto: Printscreen/Youtube/ Nefis Yemek Tarifleri

Priprema:

U malo vode razmutite suvi kvasac i šećer, pa ostavite oko pet minuta. Potom dodajte brašno i so i ostatak vode, zamesite i ostavite da odstoji 15 minuta, pa premesite i razvucite oklagijom u obliku pravougaonika.

Umutite jaja s pavlakom, pa tom mešavinom namažite testo. Zatim pospite ravnomerno kečap i malo origana.

Preko svega narendajte kačkavalj i salamu, pa zavijte u čvrst rolat.

Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, oko 25-35 minuta.

Kad bude pečeno, secite na komade debljine 2 centimetra.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Glossy/T.S.R./prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.