hrana
Slani rolat bez brašna gotov za tili čas: Ukus je neodoljiv, a možete ga jesti bez griže savesti
Ako volite ukusne rolate, a želite da izbegnete belo brašno ovo je super slaniš za vas
U moru raznih recepata za slatke i slane pikanterije danas možemo da nađemo mnogo toga. Među omiljenima su recepti za ukusne rolate, ali oni najčešće u sebi imaju brašno, koje mnogima ne prija.
Ipak, ponekad se mogu naći i zdravije varijante, koje se prave od veoma ukusnih sastojaka, a imaju manje kalorija.
Ovaj rolat će oduševiti sve koji pokušavaju da u širokom krugu izbegavaju brašno, pa da vidimo kako se pravi i šta je to što vam treba za njegovu pripremu.
Potrebno je:
- 2 manje tikvice
- 2 do 3 jaja (zavisi od veličine)
- pola kesice parmezana (oko 50 g)
- malo soli
- 100 g nemasnog sira
- 100 g šunke
Priprema:
Tikvice oljuštite i izrendajte, posolite i ostavite oko 10 minuta da puste vodi, a zatim ih ocedite od viška tečnosti. Potom u njih dodajte jaje i parmezan i to sve lepo sjedinite.
Na pek papir istresite dobijenu smesu i stavite da se peče oko 15 minuta na 200 stepeni C. Zatim izvadite iz reren i dok je još toplo premažite nemasnim sirom, pa odozgo stavite šunku i urolajte.
Ostavite da malo popusti, pa isecite na kolutove. Služite dok je toplo, preukusno je.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/Ilić Milica/prenela:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!