ukusno
Kremasta torta spremna očas posla: Savršena torta bez pečenja koju ćete obožavati
Ako volite čokoladne keks torte, ovaj recept će vam se sigurno dopasti jer se brzo sprema i očarava ukusom.
Većina nas voli torte i kolače, ali mnogima su omiljeni za pripremu baš oni koji se lako i jednostavno "smućkaju", a imaju odličan ukus.
Ovaj recept ne iziskuje mnogo truda i vremena, a odličan je izbor za nenajavljene goste ili ako nemate ništa slatko u kući, a želite da se počastite...
Ova brza keks-torta je baš za takve prilike!
Sastojci:
1 jaje
prstohvat soli
60 g šećera
pola kašičice ekstrakta vanile
30 g brašna
30 g gustina / kukuruznog skroba
520 ml mleka + malo za umakanje keksa
60 g putera
350 g čokoladnog keksa
Za glazuru:
200 g mlečne čokolade
100 ml slatke pavlake
90 g seckanog lešnika
Priprema:
Umutite jaje sa šećerom, prstohvatom soli i vanilom.
Dodajte brašno i gustin
Lepo sjedinite smesu i dodajte mleko.
Mešajte dok ne razbijete grudvice, pa onda na umerenoj vatri kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje.
Dodajte puter i sve lepo sjedinite da se otopi.
U tepsiju poređajte keks koji ste malo namočili u mleku (ne previše, da se ne raspadne), pa sipajte fil, pa redom sloj keksa, pa filma, dok se ne istroši materijal. Poslednji sloj treba da vam bude fil.
Stavite u frižider dok napravite glazuru. Istopite čokoladu sa slatkom pavlakom, pa dodajte seckane lešnike i promešajte.
Prelijte glazuru preko fila i vratite u frižider da se stegne.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/M.R./prenela:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!