Najsočnija pita sa jabukama po receptu starih domaćica: I miris i ukus mame na parče više - kolač za svaki dan
Pita sa jabukama, Foto: Bakina kuhinja

TOPI SE POD NEPCIMA

Najsočnija pita sa jabukama po receptu starih domaćica: I miris i ukus mame na parče više - kolač za svaki dan

Prepustite se divnom i vlažnom kolaču od jabuka i cimeta, preslatkom desertu koji skladno spaja slatku esenciju jabuke s ugodnom aromom cimeta.

Objavljeno:

Ova izuzetna poslastica prikladna je za svaki događaj, bilo da se radi o prijatnom porodičnom okupljanju ili ležernom večernjem obroku, a postoji i posna varijanta ove čuvene pite.

Ubacivanje limunove korice daje revitalizirajuću notu citrusa kako bi se poboljšao profil ukusa ovog sjajnog kolača.

Sastojci:

  • 4 jabuke (500 g)
  • 3 velika jaja,
  • 180 ml mleka,
  • 150g šećera u prahu,
  • prstohvat soli,
  • 300 g brašna,
  • 80 ml ulja,
  • 10 g praška za pecivo,
  • 1/2 kašičice cimeta,
  • 1 kašičicu ekstrakta vanile i koricu 1 limuna.
Pita sa jabukama
foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Za početak pripremite pećnicu tako da je prethodno zagrejete na temperaturu od 180°C. Dodatno pripazite da je pleh dobro namazan i pobrašnjen.

Za početak počnite s pripremom jabuka. Uzmite jabuke i narežite ih na male kockice pa ih ostavite sa strane. Prelazeći na mokre sastojke, uzmite veliku činiju i snažno miksajte jaja i smeđi šećer dok ne postanu lagana i prozračna konzistencija.

Zatim u smesu umešajte ekstrakt vanile, prstohvat soli, mleko, ulje i koricu limuna. Sve dobro promešajte da se svi sastojci dobro sjedine.

U smesu umešajte suve sastojke polagano dodajući brašno, prašak za pecivo i cimet. Mešajte dok se sastojci jednostavno ne sjedine.

Umešajte jabuke: Pažljivo umešajte jabuke narezane na kockice u testo, pazeći da su ravnomerno raspoređene.

Prebacite smesu u pleh: Pripremljenu smesu prebacite u pleh i špatulom poravnajte gornju površinu.

Pečenje: Stavite smesu u prethodno zagrejanu pećnicu i pustite da se peče otprilike 45 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe bez testa.

Ohladiti: Kada je proces pečenja završen, izvadite kolač iz pećnice i ostavite ga da odstoji u plehu 10 minuta. Nakon toga tortu prebacite na rešetku kako bi se potpuno ohladila.

Bonus video:

03:31

OVO JE RECEPT ZA PRAVE SREMAČKE SALČIĆE! Posebnu slast im daje NEOBIČAN SASTOJAK po kome su ovi kolačići dobili ime

(Espreso/nformer/T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.