Starinski recept za vazdušaste princes krofne: Evo kako da vam uvek budu sočne, ukusne i bogate kremastim filom
Princes krofne, Foto: Printscreen/Youtube/mikinakuhinja

TOPE SE U USTIMA

Starinski recept za vazdušaste princes krofne: Evo kako da vam uvek budu sočne, ukusne i bogate kremastim filom

Ako trenutno osećate nostalgiju za prošlim vremenima, vreme je da se vratite u detinjstvo i napravite dobre stare princes krofne.

Objavljeno:

Teško da postoji osoba koja ne voli princes krofne. Ipak, mnoge domaćice se libe da ih naprave zbog mišljenja da priprema komplikovana. Ipak, predstavljamo vam starinski recept koji će moći i apsolutni početnici uspešno da ga naprave.

Dobro poznati miris domaćih princes krofni može brzo ispuniti vaš dom, a sve što vam treba je dobar provereni recept i malo vremena.

Sastojci:

Testo:

1 šolja vode pola šolje ulja 1 šolja brašna 5 jaja

Fil:

1 l mleka 2 pudinga od vanile 10 kašika šećera 6 kašika brašna 1 margarin

princes krofne
foto: Baka Jelena Petrović

Priprema:

U šerpu sipajte vodu i ulje pa staviti da provri. Zatim dodati brašno i mešati do se ne zgusne. Potom ostaviti da se prohladi, pa kada bude skroz hladno dodavati 1 po 1 jaje i polako mutiti mikserom da se dobije glatka smesa.

Pleh obložiti pek papirom i na njega malom kašikom stavljati na papir po jednu kašiku testa. Staviti da se ispeče u zarejanu rernu. Nakon što promene boju isključiti rernu i ne otvarati dok se potpuno ne ohladi.

Zatim pređite na pripremu fila. Od litre mleka odvojiti 1 šolju (u tome razmutiti puding) mleka i staviti na šporet da prokuva. U razmućeni puding dodajte 6 kašika brašna i šećer i u provrelo mleko spustiti. Mešati dok se ne zgusne, oko 2,3 minuta. Ostaviti da se potpuno ohladi.

U potpuno hladan fil dodati 1 margarin i umutiti mikserom da bude penasto. Isprečene krofne preseći na pola i puniti filom. Odozgo posluti prah šećerom.

Bonus video:

03:31

OVO JE RECEPT ZA PRAVE SREMAČKE SALČIĆE! Posebnu slast im daje NEOBIČAN SASTOJAK po kome su ovi kolačići dobili ime

(Espreso/informer/T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.