UUH, KAKAV UKUS!
Mađarice samo ovako spremaju punjene paprike: Tradicionalno ih prave bez vode, a ova stvar daje poseban šmek
Punjene paprike su omiljeno tradicionalno jelo na našim prostorima.
Svaka majka i baka ima svoj recept uz koji uvek ispadnu savršeno bilo se da se prave od sveže ili suve paprike. Iako se čini da je jednostavno napuniti paprike mesom i pirinčem, postoje neki trikovi i koraci kojih se treba držati kako bi ispale savršene baš svaki put.
Prva stvar koju možete „nadograditi“ je sos u kojem se kuvaju. Umesto da mu dodajete vodu, koristite temeljac ili višak bistre supe od mesa i povrća. Osim toga, naseckajte malo slanine na kockice, ispržite i dodajte u sos.
Ako ste ljubitelj ljute hrane, slobodno možete dodati i malo ljute papričice. Svi ovi dodaci daće posebnu aromu i paprike će biti još ukusnije.
Kako prenosi „Punkufer“, mađarski kuvari savetuju i da sačuvate malo slanine za nadev i pomešate je sa smesom mesa i pirinča.
Još jedan super dodatak koji će dati malo drugačiji ukus punjenin paprikama je ulje ili namaz sa aromom belog luka – dodajte jednu kašičicu u nadev.
Bonus video:
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!