Sezona je crvenih paprika, a ovaj recept odmah zapišite: Srpkinje odmah moraju probati ovu musaku, greh za nepce
Foto: PRINTSCREEN/YT/SIMPLE EATS

bomba recept

Sezona je crvenih paprika, a ovaj recept odmah zapišite: Srpkinje odmah moraju probati ovu musaku, greh za nepce

Zamislite slojevitu musaku, gde se ukus pečenih paprika savršeno spaja sa bogatim mesnim nadevom

Objavljeno:

Sezona je crvenih paprika i pravo je vreme da za sebe i svoje ukućane pripremite ukusno jelo koje će garantovano postati jedno od omiljenih - musaku od pečenih paprika.

Ovaj recept kombinuje sve što volimo u jednom obroku – sočno mleveno meso, slasne paprike i kremasti preliv od pavlake i sira.

Zamislite slojevitu musaku, gde se ukus pečenih paprika savršeno spaja sa bogatim mesnim nadevom.

Pečene paprike daju jedinstvenu dimenziju ukusa, dok se njihova prirodna slatkoća lepo uklapa sa bogatim i začinjenim mesom. Ova musaka nije samo izuzetno ukusna, već i vizuelno privlačna, sa toplim tonovima crvene i zlatne boje koji će obogatiti svaki obrok.

Vreme pripreme:

Oko sat i po

Paprike
foto: Printscreen/Youtube/Toward Garden

Sastojci:

6-8 velikih crvenih paprika

500 g mešanog mlevenog mesa

1 velika glavica crnog luka, sitno seckana

2-3 čena belog luka, sitno seckana

2 velika izrendana paradajza ili 1 konzerva paradajz pelata (oko 400 ml)

2 jaja

200 ml kisele pavlake

100 g rendanog sira (po izboru, npr. kačkavalj, mocarela ili gauda)

3-4 kašike maslinovog ulja

1 kašičica origana

1 kašičica mlevenog crnog bibera

So po ukusu

1 kašičica šećera (opciono, za balansiranje kiselosti paradajza)

1 kašičica crvene paprike (slatke)

Paprika, Slonova noga
foto: RINA

Priprema:

1.Operite paprike, presecite ih na polovine i očistite od semena. Stavite paprike na pleh obložen papirom za pečenje i prelijte ih sa malo maslinovog ulja.

2.Pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 20-25 minuta, dok ne omekšaju i dobiju zapečenu koricu.

3. Kada se paprike ohlade, skinite koricu i narežite ih na trake.

4. U velikom tiganju zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno seckani crni luk i propržite dok ne postane staklast.

5. Dodajte seckani beli luk i mleveno meso. Pržite dok meso ne dobije braon boju i ne ispari tečnost. Dodajte rendani paradajz (ili paradajz pelat) i dobro izmešajte.

6. Začinite sa origanom, crvenom paprikom, solju i po želji, šećerom. Ostavite da se dinsta na srednje jakoj vatri oko 10-15 minuta, dok se ukusi ne sjedine i sos ne zgusne.

Musaka
foto: PRINTSCREEN/YT/SIMPLE EATS

7. U vatrostalnu posudu stavite sloj pečenih paprika. Preko paprika ravnomerno rasporedite sloj smese sa mesom. Ponavljajte slojeve dok ne potrošite sve sastojke, završavajući sa slojem paprika na vrhu.

8. U posudi pomešajte jaja sa kiselom pavlakom i dodajte rendani sir. Dobro izmešajte i prelijte preko poslednjeg sloja paprika.

9. Stavite posudu u prethodno zagrejanu rernu na 180°C i pecite oko 30-35 minuta, dok se gornji sloj ne zapeče i dobije zlatno-smeđu boju.

10. Ostavite musaku da se ohladi nekoliko minuta pre serviranja. Sečite na porcije i poslužite uz svežu salatu ili neki drugi prilog po izboru.

Bonus video:

18:45

VEČERNJI DNEVNIK 17.09.2024.

(Espreso/24 sedam/Prenela:M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.