prijatno
Pored ovog recepta pekara vam neće pasti na pamet: Pecivo koje možete jesti sa ajvarom, slaninicom ili jogurtom
Ako volite pecivo ovo će definitivno postati vaše omiljeno
Kupovina doručka u pekari nije najsrećnija opcija, ali ako nemam drugu alternativu uvek se oslonimo na nju.
Slani štapići su čest izbor kada je doručak u pitanju, a ako ste mislili da su oni komplikovani za pripremu znajte da ste se prevarili.
Evo kako da ih napravite u svojoj kuhinji i uživate u njima dok su još topli. Odlični su u kombinaciji sa ajvarom, slaninicom, jogurtom ili drugim pikanterijama koje volite da jedete za doručak.
Testo:
500 g mekog brašna
7 g suvog kvasca
2 čajne kašičice šećera
1 čajna kašičica soli
300 ml ml mlakog mlijeka
70 ml ulja
1 čep sirćeta
Sastojci za slani preliv:
3 čajne kašičice brašna (meko)
1 čajna kašičica soli
2 supene kašike vode
Priprema:
U posudu sipati brašno, suvi kvasac i šećer, pa dodati mleko. Sve pomešati i ostaviti da kvasac malo krene. Potom postepeno dodavati brašno, pa mleko, vodeći računa da testo ne bude tvrdo.
Prekriti posudu krpom ili plastičnom folijom i ostaviti na toplom da nadolazi 20 minuta. Nakon toga dobro premesiti testo na radnoj površini i ostaviti da ponovo naraste oko 1h.
Potom ga premesiti, podeliti na kuglice i ostaviti pod folijom da odmore 15 minuta. Zatim ih razoklagijati ovalno u tanku kiflu, štapić, pa urolati. Formirane štapiće rasporediti u 2 reda u pleh obložen pek papirom i ostaviti oko 20minuta da testo odmori pre pečenja.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/Ilić Milica/prenela:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!