ukusno!
Ako ovaj sastojak dodate u krompir pire, izgledaće totalno drugačije: Biće kremastiji za pet nijansi više
Kada dodate ugrejano mleko, nastaće pire-krompir kompaktne strukture i nerevaziđenog ukusa
Pire-krompir je uvek dobrodošao deo ručka u našim domovima, a mnogima i omiljeni. Uz mekano parče mesa pravi je užitak, a način pripreme mnogo određuje njegovu slast. Poseban recept ne postoji, njega znaju već generacije, ali jedna sitnica menja sve.
Svi znamo da se krompir dobor skuva, da se lepo pasiran pomeša sa mlekom i maslacem, te uz malo soli dobijamo smesu koja ulepšava obrok. Ali jedan trik u ovom postupku je zlata vredan.
Naime, važna je temperatura mleka koje dodajemo krompiru.
Mleko treba da ugrejete, da ne bude u kontrastu sa vrućim krompirom, zbog čega najčešće nastaju grudvice.
Kada dodate ugrejano mleko, nastaće pire-krompir kompaktne strukture i nerevaziđenog ukusa.
Bonus video:
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!