recept
Naše bake su nam spremale ovo jelo, a u jednom domaćice greše često: Sočno meso, mekano povrće i za čas gotovo jelo
Otkrijte tajnu ukusa ovog tradicionalnog jela
Ovaj recept za boraniju sa noklicama će vas oduševiti jer je savršen za porodični ručak. Otkrijte tajnu ukusa ovog tradicionalnog jela.
Boranija sa noklicama od mesa je savršen spoj povrća i mesa, a priprema je jednostavna... Sočno meso, mekano povrće i jednostavna priprema - sve što vam treba za ukusan obrok.
Potrebno je:
500 gr boranije
1 veći krompir
glavica crnog luka
1 veća zelena paprika
2 šargarepe
200 gr ml mesa
1 jaje
manja glavica crnog luka
2 čena belog luka
ml paprika
ml biber
suvi začin
kašika ajvara
50 ml kuvanog paradajza
ulje
Priprema:
Luk šargarepu i papriku iseckati pa propržiti na ulju. Dodati ml papriku, suvi začin i ajvar. Izmešati, dodati boraniju i krompir na sitne kockice.
Naliti vodom i kuvati na tiho.
U meso ubaciti seckan crni i beli luk, slatku papriku, biber začin i jaje i sve izjednačiti. Kašikom koso hvatati tanke noklice i ubacivati u boraniju. Ostaviti da kuvaju oko 20 minuta.
Dodati u boraniju suvi začin i na kraju seckan perđun. Služiti toplo.
Pogledajte video:
Bonus video:
(Espreso/M.S.)
Dodati u boraniju suvi začin i na kraju seckan perđun. Služiti toplo. Ja volim uz poraniju malo kajmaka ili kisele pavlake.
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!