prijatno
Zbog ovog kuvanog jela, krv će vam strujati kroz telo: Greje vas u hladnim danima, a ukus se teško zaboravlja
Recept za ovo kuvano jelo je jednostavan, a obećava ukus koji se ne zaboravlja.
Ništa bolje ne greje u hladnim danima neko dobro kuvano jelo.
A u nastavku vam donosimo baš takav recept.
U pitanju je piletina sa povrćem koja obara sa nogu.
SASTOJCI
pileće belo meso
2 krompira
3 paprike
2 zelena paradajza
2 crvena paradajza
1 patlidžan
prešun, koren i list
šargarepa
suvi bilji začin
biber
ulje
PRIPREMA
Piletinu isecite na kocke, pa je prodinstajte na vrelom ulju.
Dodajte joj na kocke isečen krompir, šargarepu i koren peršuna, pa na blagoj temperaturi nastavite da dinstate. Ukoliko treba, dodajte malo vode.
Svemu pridružite isečene paprike, paradajz i patlidžan, začinite i još malo prodinstajte.
Nalijte vodu da prekrije sastojke, začinite, pa kuvajte na laganoj vatri oko pola sata.
Pred kraj dodajte iseckan beli luk i list peršuna.
Služite toplo.
Prijatno!
(Espreso/ona/prenela PV)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!