RECEPT
Lagani hleb od ovsenih pahuljica i jogurta: Gotov za tili cas - oduševićete se koliko je mekan i ukusan
Evo kako se pravi...
Hleb od ovsenih pahuljica možete da napravite rano ujutru za manje od sat vremena i da uživate u kriškama ceo dan.
Sastojci:
- 250 g ovsenih pahuljica
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/4 kašičice sode bikarbone
- 1/2 kašičice soli
- 2 jajeta
- 250 g jogurta
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika čia semena
- 1 kašičica semena susama
- 1 kašičica lanenog semena
- 1 kašičica semena suncokreta
- 1 kašičica semena bundeve
Recept za lagani hleb od ovsenih pahuljica i jogurta:
Za ovaj hleb prvo izmeljite ovsene pahuljice. Zatim ih prebacite u činiju i dodajte prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so, i promešajte. U odvojenoj činiji razbijte dva jajeta i dobro ih umutite pa sipajte jogurt i opet umutite. Prelijte preko mešavine ovsenih pahuljica i dobro promešajte.
Dodajte ulje i promešajte. Umešajte i čija semenke. Kada sve dobro promešate, prebacite u kalup za hleb. Pospite preostalim semenkama i pecite 30-35 minuta na 180°C. Izvadite iz rerne i uživajte.
Bonus video:
(Espreso / Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!