Ne, nije samo veš, postoji još 6 neverovatnih načina kako da koristite omekšivač: Domaćice će popadati kad ovo čuju
Evo za šta sve možete da ga koristite, Foto: Andy Selinger / Avalon / Profimedia

čarobno

Ne, nije samo veš, postoji još 6 neverovatnih načina kako da koristite omekšivač: Domaćice će popadati kad ovo čuju

Ljubitelji čišćenja otkrivaju svoja tajna oružja

Objavljeno:

Ljubitelji čišćenja tvrde da je omekšivač neophodan u svakom domaćinstvu, jer njegova upotreba daleko prevazilazi samo omekšavanje tkanina u mašini za veš.

Mnogi vole miris omekšivača i koriste ga za čišćenje različitih stvari u kući, kao i za uklanjanje neprijatnih mirisa u kupatilu.

Britanska zvezda među ljubiteljima čišćenja, Mrs. Hinch, koristi omekšivač za čišćenje sudopere, a mnogi ga stavljaju u WC šolju kako bi ona lepše mirisala. Ali, postoji još mnogo načina da ga iskoristite u domaćinstvu.

Osam načina kako možete iskoristiti omekšivač u kući:

Radijatori

Mnogi koriste razblaženi omekšivač za čišćenje radijatora. Osim što ćete temeljno očistiti radijator, dodatna prednost je što će prostorija mirisati na sveže opran veš.

Korisnica TikToka pod imenom Clean Queen podelila je trik za uklanjanje prašine sa lajsni
Korisnica TikToka pod imenom Clean Queen podelila je trik za uklanjanje prašine sa lajsnifoto: Printscreen

Prašina

Korisnica TikToka pod imenom Clean Queen podelila je trik za uklanjanje prašine sa lajsni. "Nanesite malo omekšivača na krpu i prebrišite lajsne. Nakon toga, prašina će se manje skupljati na njima," objasnila je.

Kupatilo - vodokotlić

Da bi WC šolja, a i celo kupatilo lepo mirisali, sipajte jednu šolju omekšivača u WC kotlić. Omekšivač će se spustiti na dno, a svaki put kada povučete vodu, prijatan miris će se širiti kupatilom.

Vrata

Jedna žena je, nakon što je čula da je omekšivač dobar za čišćenje radijatora, odlučila da ga isproba i na ulaznim vratima. Rezultat ju je oduševio – vrata su bila kao nova, i uz to su lepo mirisala.

Jastuci

Korisnica TikToka Mina prikazala je kako pravi sprej za osvežavanje jastuka mešajući nekoliko sredstava za čišćenje. Pomešala je dve vrste omekšivača sa pojačivačem mirisa, dodala vodu i sve stavila u bočicu sa raspršivačem, pa dobro promešala. Zatim je poprskala jastuke, koji su nakon toga postali kao novi.

Korisnica TikToka Mina prikazala je kako pravi sprej za osvežavanje jastuka mešajući nekoliko sredstava za čišćenje
Korisnica TikToka Mina prikazala je kako pravi sprej za osvežavanje jastuka mešajući nekoliko sredstava za čišćenjefoto: Profimedia

Rešetke iz rerne

Čišćenje rešetki iz rerne može biti naporno, ali omekšivač i ovde može pomoći. Umočite rešetke u mešavinu tople vode i omekšivača, i posle nekog vremena izvadite. Masnoća će se tada lakše ukloniti.

Tepisi

Možda ne primećujete koliko su vaši tepisi prljavi dok ih ne operete. Dodavanje omekšivača može im pomoći da ostanu sjajni i mekani nakon pranja. Ljubitelji čišćenja savetuju da ih operete u penušavoj kupki, a zatim utrljate omekšivač pre nego što ih ostavite da se namaču još 30 minuta.

Bonus video:

01:49

POZNATI KUVAJU U EMISIJI MAJKE I SNAJKE Recept za pileća krilca sa pivom kakve dosad niste probali, za sam kraj VIP nedelje

(Espreso / 24 sedam / Prenela: I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.