Originalni recept za kanole pravo sa Sicilije: Meštani ga nikad ne daju turistima, hrskavi spolja, a unutra ko duša
Evo kako se spremaju, Foto: Printscreen / YT / Home Cooking Adventure

recept

Originalni recept za kanole pravo sa Sicilije: Meštani ga nikad ne daju turistima, hrskavi spolja, a unutra ko duša

Obavezno probajte ove sicilijanske kanole, Italijani ovaj recept čuvaju od turista, toliko su fenomenalne

Objavljeno:

Sastojci za 20 kanola:

Za testo:

  • 150 g univerzalnog brašna
  • prstohvat soli
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica kakao praha, kafe ili cimeta (opciono)
  • 1 kašika masti ili omekšalog putera
  • 1 jaje
  • 1 kašičica belog vinskog sirćeta
  • belo vino po potrebi
  • ulje za prženje

Za fil:

Pomešajte suve sastojke (brašno, so, šećer i, po želji, kakao) za kanole u velikoj posudi
Pomešajte suve sastojke (brašno, so, šećer i, po želji, kakao) za kanole u velikoj posudifoto: Printscreen / YT / Home Made Recipes
  • 500 g rikote, dobro oceđene
  • 100-150 g šećera u prahu
  • 1 kašičica ružine vodice (ili mleko)
  • mini čokoladne mrvice ili kandirano voće (opciono)

Za dekoraciju:

  • pistaći ili lešnici
  • čokoladne mrvice
  • kandirano voće
  • šećer u prahu

Recept za sicilijanske kanole:

Tubice: Pomešajte suve sastojke (brašno, so, šećer i, po želji, kakao) za kanole u velikoj posudi. Dodajte mast, žumance i sirće, pa postepeno sipajte vino i mesite dok ne dobijete meko i elastično testo koje se ne lepi. Umotajte u plastičnu foliju i ostavite da odmara u frižideru najmanje sat vremena.

Razvucite testo u tanke listove, isecite krugove prečnika oko 8 cm. Obmotajte krugove oko kalupa za kanole, vodeći računa da se krajevi preklapaju. Premažite unutrašnju stranu jednog kraja belancetom kako bi se testo zalepilo i na kraju formirao oblik tube.

Razvucite testo u tanke listove, isecite krugove prečnika oko 8 cm
Razvucite testo u tanke listove, isecite krugove prečnika oko 8 cmfoto: Printscreen / YT / Home Cooking Adventure

Pržite u velikoj količini umereno vrelog ulja (180°C) dok kanoli ne postanu zlatni sa svih strana. Na površini testa bi trebalo da se formiraju mehurići. Ocedite i ostavite da se potpuno ohlade, a zatim pažljivo skinite tubice sa kalupa. Ostavite da se ohlade. Ponovite postupak dok ne iskoristite svo testo.

Samo da znate, kanoli su toliko omiljeni u svetu, saznajte i kako ih prave čuveni kuvari poput Đenara Kotalda i Džejmija Olivera.

Fil: Propasirajte rikotu kroz sito i stavite u posudu za mešanje. Dodajte šećer u prahu i dobro izmešajte. Dodajte ružinu vodicu ili mleko i mešajte )može i mikserom) dok smesa ne postane kremasta i savršeno glatka. Ako želite, možete dodati čokoladne mrvice ili kandirano voće u fil. Ostavite da se ohladi najmanje sat vremena.

Punjenje i dekoracija: Poslastičarsku kesu sa širokim nastavkom (ili običnu kojoj ste odsekli jedan ugao), napunite filom i punite svaku tubicu. Dekorišite krajeve po želji: mlevenim pistaćima ili lešnicima, čokoladnim mrvicama, kandiranim voćem. Po želji, pospite šećerom u prahu.

Bonus video:

01:49

POZNATI KUVAJU U EMISIJI MAJKE I SNAJKE Recept za pileća krilca sa pivom kakve dosad niste probali, za sam kraj VIP nedelje

(Espreso / Stvar ukusa / Prenela: I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.