Doktor razbio najveći mit o mleku: Nastala opšte histerija na mrežama - ono što je otkrio ostavilo je ljude u šoku
Dr Karan Raj, Foto: Printscreen / Tik Tok / dr.karanr

video

Doktor razbio najveći mit o mleku: Nastala opšte histerija na mrežama - ono što je otkrio ostavilo je ljude u šoku

Mleko se već decenijama smatra ključnim saveznikom u izgradnji jakih kostiju, posebno zbog visokog sadržaja kalcijjuma. Generacije su odrastale uz uverenje da je čaša mleka dnevno neophodna za zdrave kosti i zube. Međutim, jedan lekar tvrdi drugačije

Objavljeno:

Dr Karan Raj koji je na društvenoj mreži Tik Tok često deli savete o zdravlju i razbija mitove, novim video snimkom izazvao je buru reakcija. Naime, dr Karan Raj tvrdi da mleko zapravo ne utiče na jačanje kostiju kod odraslih.

"Zbog prekomernog konzumiranja mleka odrasli mogu da pate od nadutosti ili dijareje, a nikako ne jačaju kosti", rekao je on i dodao da, nakon što završi period dojenja, čovek više ne može da probavlja i laktozu tako lako, a mleko je puno tog šećera.

"Definitivno nećete ojačati kosti, nema šanse. To je laž u koju verujete ceo život", poručio je dr Rej.

Njegove izjave dovele su u pitanje dugogodišnje navike u ishrani i uverenja o mleku. Ova kontroverza podstakla je novu raspravu o stvarnoj ulozi mleka u ljudskoj ishrani.

Bonus video:

05:28

OVO VOĆE I POVRĆE DELUJE IMA BLAGORODNA SVOJSTVA TOKOM LETA! Doktor otkrio koje namirnice najviše prijaju organizmu po vrućinama

(Espreso / Blic žena / Prenela: I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.