Od snimka đaka iz Srbije iz 1981. godine nikome nije dobro: Pitali ih da li su dobili batine, oni odgovorili ovako
Đaci, Foto: Printscreen/youtube/krozistoriju

hit

Od snimka đaka iz Srbije iz 1981. godine nikome nije dobro: Pitali ih da li su dobili batine, oni odgovorili ovako

Video iz 1981. godine u kojoj mali đaci odgovaraju na pitanje da li su dobili batine je napravio haos na društvenim mrežama.

Objavljeno:

Danas je prvi dan škole i pravi je momenat da se još jednom podsetimo da se nekada popularni sistem kojim su se vaspitavala deca u staroj Jugoslaviji – batine, danas nikako ne preporučuje i gotovo da je zabranjen.

Zbog toga, kad vidimo i čujemo kako se radilo nekada, stvara nam se nelagoda iako je većina nas odrastala tako.

Video iz 1981. godine u kojoj mali đaci odgovaraju na pitanje da li su dobili batine je napravio haos na društvenim mrežama. Dok se mnogi smeju, nekima nije baš svejedno dok gledaju klip u kom deca sa osmehom pričaju kako su ih roditelji lemali varjačom.

@krozistoriju Ученици трећег разреда основне школе у Београду говоре о батинама као дисциплинској мери, 1981. година. #history #historymems #istorija #slike #slika #informacije #zanimljivo #nauci #saznaj #znanje #obrazovanje #kultura #stih #krozistoriju ♬ original sound - Кроз историју

“Pa, kad deca ne mogu nešto da shvate, onda se malo, mozak se prodrma i onda sve shvate”: “Ja dobijam kaišem, i boli me”; “Tata me tuče jer brljam svoje sveske dok pišem”; “Ja dobivam batine varjačom i boli me”; “Ja dobijam prutom i ne boli me mnogo” odgovori su klinaca na pitanje “Ko te tuče?”, “Čime te tuku?” i “Sećaš li se nekih batina?”

Naravno klip je naveo ljude da podele svoja iskustva sa ovakvim načinom vaspitavanja.

“Moj profesor geografije u srednjoj školi 97-98 godine, imao je radio antenu koja se razvlači i ako si bio problematičan, stavio bi te u prvu klupu i lupao bi te po glavi. Dobra stara vremena”; “Moj prosek je bio dva puta nedeljno od mame. Tata nije imao vremena na sreću”; “Iz edicije: I šta nam fali”; “Roditelji im spavali na klupama i tukli decu. Sloboda i dostojanstvo” samo su neki od komentara na ovaj, ipak poprilično jeziv video.

Na kraju, ipak, ljudi su izneli argument koji nam govori da ovaj klip najbolje pokazuje da ne treba tući decu:

“Onda su ova deca nakon tih batina odrasli u punoletne ljude i glasali za Slobu devedesetih”.

03:57

IMAMO KRIZU RODITELJSTVA, A DIREKTORI ŠKOLA SU NEKOMPLETNI Stručnjaci šokirani: Danas policajac čuva nastavnike od roditelja

(Espreso/city magazin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.