POČINJE VENČANJE DECENIJE: Marta se udaje za biseksualca koji tvrdi da je vaskrsao ali to nije najšokantnije (FOTO)
Marta Luiza sa verenikom, Foto: Printscreen Instagram / iam_marthalouise

svadba

POČINJE VENČANJE DECENIJE: Marta se udaje za biseksualca koji tvrdi da je vaskrsao ali to nije najšokantnije (FOTO)

Prema norveškim medijima, gosti su zamoljeni da ne koriste mobilne telefone i fotoaparate tokom slavlja i da ništa ne objavljuju

Objavljeno: 12:27h

Princeza Marta Liuz (52) i Durek Veret (49) objavili su veridbu 2022. godine. U petak će otputovati do grada Geiragera na obalama fjorda, dok u programu venčanja stoji da će gosti uživati ​​u "laganom ručku na brodu dok će svedočiti veličanstvenim planinama i vodopadima".

Par će se zatim venčati na privatnom događaju u subotu.

Prema norveškim medijima, gosti su zamoljeni da ne koriste mobilne telefone i fotoaparate tokom slavlja i da ništa ne objavljuju. Princeza je prethodno bila udaza za pokojnog pisca i umetnika Arija Bena, s kojim ima tri ćerke. Razveli su se 2017. godine, a Ben se ubio na Božić dve godine kasnije.

Marta Luiz već decenijama izaziva kontroverze u Norveškoj zbog svog angažmana u alternativnim tretmanima. Izgubila je svoju počasnu titulu "Njeno kraljevsko visočanstvo" 2002. kako bi joj bilo dopušteno da pokrene sopstveni posao.

Pet godina kasnije, objavila je da je vidovita. Tokom 2018. godine, vodila je školu za koju je rekla da učenike uči kako da “stvaraju čuda” i razgovaraju s anđelima. Prošle godine je za BBC rekla da je dobila puno kritika jer je duhovna osoba, za šta veruje da je u Norveškoj tabu.

Veret na svojoj stranici navodi da je šesta generacija šamana, "božji sluga i aktivator energije" koji "demistificira duhovnost" kroz svoja učenja. U intervjuu za časopis Vanity Fair, tvrdio je da je vaskrsao iz mrtvih i rekao da mu je, dok je bio dete, rođak predvidio da će se jednog dana oženiti norveškom princezom.

Marta Lujza
foto: Profimedia

Princeza Marta Luiz objavila je svoju vezu s Veretom 2019. godine, preko fotografije na Instagramu u kojoj je pokušala da preduhitri kritike.

- Za one od vas koji osećaju potrebu da kritikuju: Smirite se. Nije na vama da birate umesto mene ili sudite o meni. Šaman Durek je samo čovek s kojim volim da provodim vreme i koji me ispunjava - napisala je tada.

Mnogi Norvežani još uvek nisu prihvatili Vereta, pišu lokalni mediji, jer misle da govori vrlo čudne stvari i da postoje važne kulturološke razlike. Uprkos duhovnim uverenjima para, ceremonija venčanja ovog vikenda pratiće tradicionalniji kanon u skladu s liturgijom venčanja Norveške crkve.

Kada je veridba bile prvi put objavljena, norveška državna televizija NRK izvestila je da će se Veret preseliti u Norvešku i pridružiti kraljevskoj porodici bez da ima titulu. U sredu je takođe otkriveno da par već godinu dana radi s Netflixom na "dubinskom i dirljivom dokumentarcu" o njihovoj vezi

02:28

RUSKINJA DOŠLA U SRBIJU PA PROVODADŽIŠE SVOJE ZEMLJAKINJE: Morate da ispunite samo JEDAN uslov za brak sa njima

(Espreso/blic žena/prenela PV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.