PROBAJTE I VI
Najbolje paprike u pavlaci po receptu za početnike: Nema bolje salate - uz sva jela se slaže, a tako lako se sprema
Paprike u pavlaci ne zahtevaju previše truda
Paprike u pavlaci su ukusno i jednostavno jelo koje se najčešće služi kao predjelo, uz ukusnu domaću proju i suhomesnate proizvode, mada se može jesti i samo. Zbog svog sastava, malo podsećaju na paprike sa sirom, a ohlađene u frižideru mogu biti ukusan i hranljiv obrok kada nam se ne uključuje šporet.
Paprike u pavlaci ne zahtevaju previše truda, ali ono što je bitno jeste da ispoštujete tačnu proceduru i budete strpljivi dok paprike ne odstoje dovoljno da mogu da se konzumiraju. U nastavku pogledajte detaljan recept:
Paprike u pavlaci
Sastojci:
paprike somborke (količina po želji )
slana voda
punomasna kisela pavlaka
Priprema:
Operite paprike i očistite ih od semenki.
U veću posudu sipajte vodu i dobro je posolite.
Stavite paprike i poklopite tako da voda bude preko njih, pa ih ostavite da odstoje minimum 7 dana.
Nakon tog perioda, izvadite paprike iz vode, dobro ih ocedite i napunite pavlakom.
Ređajte paprike u plastičnu posudu jednu do druge, pa kada složite ceo red, premažite paprike pavlakom, a zatim ponovite postupak sve dok ne potrošite sve sastojke.
Na kraju opet sve premažite pavlakom i ostavite na toplom mestu 2 do3 dana da uskisnu, uz povremeno podizanje poklopca, kako biste pažljivo prosuli vodu koja se nakupila od paprika.
Nakon 3 dana posudu sa paprikama stavite u frižider i služite po želji. Prijatno!
Bonus video:
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!