RECEPT KOJI MORATE IMATI
Ovo bi i carevi jeli koliko je dobro: Bakine punjene paprike sa slaninicom, izdašan i sočan ručak za celu porodicu
Jedno od omiljenih jela, posle sarme, jesu svakako punjene paprike
Baka Jela nam je podelila specijalan recept za sočne i izdašne punjene paprike, a an vama je da ga napravite i uverite se koliko je ukusno.
Ukoliko planirate i da se zasladite posle ovako dobrog ručka, predlažemo vam da probate lažne ruske kape koje se spremaju 15ak minuta, taman koliko da malo slegne ovaj bakin gurmanluk na tanjiru.
Potrebno je:
- 1 glavica crnog luka
- 1 manja šargarepa rendane
- 200 gr suve slanine
- 300 gr ml mesa
- 50 gr malo barenog pirinča
- 1 jaje
- 3 čena belog luka
- suvi začin
- ml biber
- malo kolutova paradajza
- 200 ml kuvanog paradazja ulje
Priprema:
U tiganju propržiti seckanu slaninu, izvaditi rešetkom pa pa tu ubaciti seckan luk i rendanu šargarepu.
Dodati ml meso pa propržiti suvi začin seckan beli luk i ml biber. Na kraju dodati jaje i baren pirinač Sve izjednačiti i puniti paprike.
Preliti sa kuvanim paradajzom kašikom brašna u koji dodati vodu malo soli i po želji malo šećera
Staviti u rernu, kad provri zapeći 30-40 min .
Bonus video:
(Espreso/T.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!