NAPRAVITE GA VEĆ VEČERAS
Posni rolat od gotovih kora domaćice uveliko mese za Veliku Gospojinu: Napravite ukusan obrok i ispoštuje praznik
Posni slani rolati deo su slavske trpeze i nezamenjivo predjelo koje će se sigurno svideti gostima, ali se često prave i kada su drugi posni praznici u pitanju
Na sutrašnji dan, 28. avgusta, vernici slave Veliku Gospojinu, pa na taj dan bi valajno napraviti posan ručak - neka vaš izbor bude ovaj jednostavani rolat sa pečurkama i spanaćem koji se pravi od gotovih kora.
Da bi vam rolat bio hrskav, koristite tanke kore za pitu.
Sastojci:
- 8 kašika brašna
- prašak za pecivo
- 150 mililitara ulja
- 250 mililitara kisele vode
- spanać po želji
- pola pakovanja kora
- 450 grama pečuraka
- praziluk
- posni majonez
Priprema:
U činiji sjedinite brašno i prašak za pecivo. Dodajte so i ulje. Potom u smesu sipajte kiselu vodu. Sve brzo mešajte ručnom mutilicom. Spanać operite pod mlazom hladne vode, pa ga spustite u šerpu u kojoj ste sipali vodu i kuvajte dok ne počne da vri. Procedite spanać, prebacite ga na dasku za sečenje i sitno iseckajte. Ovako iseckan spanać dodajte prethodno pripremljenoj smesi i promešajte.
U pleh stavite papir za pečenje. Preko dve kore nanesite dve kašike fila i razmažite. Prekrijete još jednom korom. Stavite tri kašike fila i razmažite četkicom. Ponovo prekrijete korom i stavite dve kašike fila. Tako radite dok ne potrošite devet kora.
Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta. Ovako pripremljena kora je baza za rolat koji ćete potom dodatno filovati pečurkama, prazilukom i majonezom.
Na malo ulja dinstajte pečurke i praziluk. Ispečenu koru pokrijte krpom i ostavite da se ohladi. Na ohlađenu koru stavite tri kašike posnog majoneza. Preko kore stavite fil od pečuraka. Urolajte koru i umotajte u providnu foliju. Kada rolat bude potpuno ohlađen tek onda secite i služite.
Bonus video:
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!