Ko ima psa ove rase, može da zaradi i do 100.000 evra: Statusni simbol je bogatih i uspešnih
Veliki šnaucer, Foto: Tierfotoagentur / Alamy / Alamy / Profimedia

pažnja

Ko ima psa ove rase, može da zaradi i do 100.000 evra: Statusni simbol je bogatih i uspešnih

Ova rasa pasa postala je popularna ne samo zbog svojih karakteristika, već i zbog toga što su mnogi bogati pojedinci i slavne ličnosti odlučili da ih koriste kao svoju privatnu zaštitu.

Objavljeno:

Veliki crni šnauceri trenutno su veoma traženi među elitom, uključujući članove kraljevske porodice, milijardere i poznate ličnosti. Ova rasa pasa je postala pravi statusni simbol, a cena nekih primeraka, poput psa s imenom Kevin, dostiže čak 90.000 evra.

Kevin je primer izuzetnog velikog šnaucera – obožava maženje, šetnje i poslastice, dok je istovremeno i izuzetan zaštitnik, spreman da brani svog vlasnika po komandi. Kevinov trener je poznati Lidor Borlan, osnivač škole Protection Dogs Worldwide, čiji psi dostižu visoke cene između 35.000 i 140.000 evra.

Ova rasa pasa postala je popularna ne samo zbog svojih karakteristika, već i zbog toga što su mnogi bogati pojedinci i slavne ličnosti odlučili da ih koriste kao svoju privatnu zaštitu. Veliki šnauceri su poznati po svojoj odanosti i spremnosti da rizikuju život za svoje vlasnike, što ih čini izuzetnim čuvarima i saputnicima.

Šta čini velike šnaucere posebnim?

Kroz tekstove u medijima, uključujući i izvještaje u časopisu Times, mnogi su se zapitali šta ovu rasu čini toliko posebnim. Naime, veliki šnauceri su poznati po svojoj inteligenciji, hrabrosti i odanosti. Iako se njihova cena može kretati od 350 evra pa naviše, značaj ove rase u svetu bogatih je neosporan.

Prema Kinološkom savezu Republike Srbije, veliki šnauceri su prvobitno korišćeni kao goniči stoke u južnoj Nemačkoj. Tokom prelaska iz XIX u XX vek, uzgajivači su uvideli izuzetne radne sposobnosti ove rase. Od 1913. godine su registrovani, a 1925. godine su zvanično priznati kao radni psi. Ovi psi su takođe odlični čuvari i privrženi su jednom članu svoje ljudske porodice.

Veliki šnauceri su snažni psi s visinom mužjaka od 65 do 70 cm i težinom od 27 do 48 kg, dok su ženke nešto manje. Njihova dlaka je oštra i gusta, najčešće crna, i ne linja se, što je značajna prednost. Oči su tamnosmeđe, a njuška je velika i crna.

Karakteristike i nega

Pas
foto: Tierfotoagentur / Alamy / Alamy / Profimedia

Ova rasa je izuzetno inteligentna i prilagodljiva. Veliki šnauceri su poznati po svojoj hrabrosti i dobrom temperamentu, ali zahtevaju ozbiljno posvećenje i pažnju od svojih vlasnika. Ovaj pas može biti izvrstan čuvar i privržen porodični ljubimac ako se pravilno obuči. U suprotnom, može pokazati tvrdoglavost i neprijateljstvo prema drugim psima.

Nega velikih šnaucera uključuje redovno četkanje najmanje tri puta nedeljno i svakodnevno čišćenje lica i brade. Ovi psi se mogu prilagoditi životu u stanu ili kući, ali im je potrebno dovoljno prostora i fizičkih aktivnosti zbog svoje veličine i energije. Ne podnose da budu ostavljeni sami, pa ih nije preporučljivo držati vezane u dvorištu ili boksu.

02:50

OVAJ PAS KROZ IGRU SAKUPLJA SMEĆE KOJE GRAĐANI NEMARNO BACAJU! Vlasnik za Kurir otkrio kako je naučio ovu veštinu

(Espreso/alo/prenela PV.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.