recept
Hleb iz tiganja koji se ne peče u rerni: Mekano testo koje se topi u ustima
Servirajte i uživajte
Hleb iz tiganja je savršen način da ne palite rernu i da uživate u domaćem hlebu.
Sastojci:
200 ml vode.
2 kašičice šećera
6 g suvog kvasca
400 g brašna
1 kašičica soli
1 kašičica kima
Recept za hleb iz tiganja:
Za ovaj hleb sipajte u činiju vodu, šećer, suvi kvasac i sve dobro promešajte. Dodajte brašno i kašičicu soli, malo promešajte pa dodajte kašičicu kima i sve dobro izmešajte. Počnite da mesite testo u činiji u kojoj je. Podmažite podlogu za mešenje i ruke uljem, pa još mesite testo.
Jednu posudu podmažite uljem i ubacite testo, pa ga poklopite i ostavite da se diže na toplom mestu 1 sat. Premesite testo pa ga pržite u tiganju podmazanim uljem. Poklopite tiganj i ostavite pola sata. Pržite na laganoj vatri dok ne porumeni sa svih strana. Servirajte i uživajte.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!