ukusno
Domaćinski recept za ćufte u paradajz sosu: Možete ih poslužiti uz krompir pire ili kuvane makarone
Brzo jelo gotovo kroz pola sata
Ćufte u paradajz sosu su užitak za sebe, vrlo sočne i ručak za celu porodicu.
Sastojci:
Za paradajz sos:
3 čena belog luka, iseckana
1 lovorov list
1/4 kašičice tucane paprike
30 ml ulja
700 g paradajza
Za ćufte:
2 parčeta hleba
60 ml mleka
450 g mlevenog mesa
150 g rendanog kačkavalja
1 jaje
1 čen belog luka, sitno isečen
10 g seckanog peršuna
1/2 kašičice soli
1/4 kašičice sušenog origana
1/4 kašičice tucane crvene paprike
Recept za domaće ćufte u paradajz sosu:
Kako biste napravili ćufte u paradajz sosu, prvo napravite sos. U velikom tiganju na srednje jakoj vatri lagano propržite beli luk na ulju sa lovorovim listom i tucanom crvenom paprikom. Dodajte paradajz i dinstajte 30 minuta. Kada počne da se raspada, grubo izgnječite paradajz gnječilicom za krompir. Začinite solju i biberom. Čuvajte na toplom.
U međuvremenu, u blenderu izmrvite hleb. U velikoj posudi potopite mrvice hleba u mleko 5 minuta. Dodajte preostale sastojke i rukama dobro promešajte. Nauljenim rukama oblikujte svaku ćuftu koristeći 2 kašike mešavine za jednu ćuftu.
Stavite ćufte u paradajz sos, poklopite i kuvajte 10 minuta na nižoj vatri, okrećući ih nekoliko puta tokom kuvanja. Skinite poklopac i nastavite da kuvate 10 minuta. Uživajte.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!