Ova teška bolest je zamalo oduzela Kuburi život: Ušla mu u krv i razorila jetru, pukom srećom izvukao živu glavu
Aleksandar Srećković Kubura, Foto: Printscreen/Youtube/Balkan info

strašno

Ova teška bolest je zamalo oduzela Kuburi život: Ušla mu u krv i razorila jetru, pukom srećom izvukao živu glavu

Glumac je dodao da zbog gužve prilikom vakcinacije, igla nije dezinfikovana (kako se to nekada radilo plamenom), te je on zaražen hepatitisom B.

Objavljeno:

Aleksandar Srećković Kubura je nesrećnim slučajem dobio hepatitis B u 13. godini života.

Naime, tokom revakcinacije njegova igla nije bila detinfikovana te je dobio opasnu bolest.

"U trinaestoj godini, u sedmom razredu osnovne škole, prilikom revakcinacije koju smo svi đaci primili, desilo se da se moja prva vakcina nije primila, pa sam morao da primim novu dozu. Tokom te revakcine, igla kojom sam bio vakcinisan nije bila dezinfikovana, što je rezultiralo time da sam se zarazio hepatitisom B," ispričao je Aleksandar.

Aleksandar Srećković Kubura
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Glumac je dodao da zbog gužve prilikom vakcinacije, igla nije dezinfikovana (kako se to nekada radilo plamenom), te je on zaražen hepatitisom B. Oko dva meseca kasnije, dobio je žuticu i, budući da nije imao drugi krvni kontakt osim te revakcine, zaključeno je da je to uzrok zaraze. Nakon njega, igla je dezinfikovana, tako da njegov prijatelj nije bio zaražen, ali je on bio.

Aleksandar je podelio da se od tada boji igala. "Ne, igla sama po sebi nije opasna, već ono što je na njoj ili u njoj. Danas su stvari drugačije, i nikada ne bih dozvolio da se koristi igla koja nije otvorena iz fabričkog pakovanja," rekao je glumac i dodao da uprkos lošem iskustvu, nije imao straha pri vakcinaciji svoje dece.

"Moja deca su redovno i potpuno vakcinisana, jer verujem u vakcine, iako imam loše iskustvo," naglasio je.

Nakon zaraze hepatitisom B, Aleksandar Srećković Kubura uspeo je da se oporavi, iako su posledice i dalje prisutne. "Više nemam velike posledice, jetra je oporavljena, ali imam manjih problema sa zglobovima koji su podsetnik na to iskustvo. Jedino što ne smem da dajem krv, što mi je žao jer bih mogao ugroziti zdravlje osobe koja bi tu krv primila."

01:28

MLADI GLUMAC PROGOVORIO O REAKCIJAMA NA NJEGOVU ULOGU GEJ OSOBE! Đorđe Mišina bio završio u bolnici: Nisam znao šta pričam

(Espreso/najžena/prenela PV.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.