Doktori tvrde da je ovo najzdraviji doručak za creva: Svakome ga preporučuju za probavu, bolji je i od lekova
Foto: Printscreen YouTube/Hanuma kocht - Hanumina kuhinja

SAZNAJTE

Doktori tvrde da je ovo najzdraviji doručak za creva: Svakome ga preporučuju za probavu, bolji je i od lekova

Pravilan doručak ključan je za optimalno funkcionisanje tokom dana, a poznati lekar otkriva koji su nam nutrijenti najpotrebniji i zašto

Objavljeno:

S izrekom kako je upravo doručak najvažniji obrok u danu svi smo se više puta susreli. Ipak, važno je koje namirnice tačno odlučujemo da konzumiramo za vreme doručka. Potrebno je odabrati nutrijente koji podstiču naš organizam na pravilno funkcioniranje, naglasio je poznati dr. Joseph Salhab.

Njegov savršen doručak sastoji se od samo 5 namirnica koje svi imamo kod kuće, a moguće ga je poneti čak i na posao ako neko nema puno vremena za mirno uživanje u prvom obroku dana. Zapravo, sama priprema izuzetno je jednostavna pa nema razloga da već sutra ne isprobate ovu kombinaciju!

Hrana, Namirnice
foto: Tatiana Bralnina / Alamy / Alamy / Profimedia

Za početak, baza doručka je grčki jogurt ili kefir jer prirodno sadrže malo laktoze što ih čini dobrom osnovom prvog obroka u danu. Drugi sastojak je bobičasto voće, kao što su maline ili borovnice koje pomažu crevnim bakterijama, a ujedno poboljšavaju našu memoriju i fokus koje su toliko bitne za radni dan. Na njih dodaje orahe kao izvor zdravih masi i omega 3 masnih kiselina, a na sve to dodaje chia semenke i cimet.

Naime, chia semenke odličan su izvor vlakana zbog čega sprečavaju zatvor, a cimet ima protivupalno delovanje.

Bonus video:

05:36

DEDA MI KAŽE: OVIM SAM 4 DANA HRANIO KONJA PRED PARENJE Gastroenterolog otkrio šta je ŠKOTSKI DORUČAK, zdrav obrok I AFRODIZIJAK

(Espreso/krstarica/T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.