Najzdraviji doručak na svetu koji čisti creva kao metlom: Naši stari su ga svakodnevno jeli, nema bolje stvari
Foto: Printscreen/Youtube/MamaJela

saznajte

Najzdraviji doručak na svetu koji čisti creva kao metlom: Naši stari su ga svakodnevno jeli, nema bolje stvari

Lako i brzo pripremna, palenta pruža brojne zdravstvene benefite za početak dana

Objavljeno:

Palenta je odličan izbor za doručak jer je lagana, daje energiju i osećaj sitosti, što vam pomaže da izdržite naporan dan. Iako je nekada bila česta na trpezama, sada je pomalo zaboravljena, ali nikad nije kasno da je ponovo uvrstite u svoj jelovnik.

Ova hranljiva namirnica pravi se od kukuruznog griza, a dostupna je u različitim pakovanjima i može se pripremiti na mnogo načina. Kukuruzno brašno ili griz pozitivno utiču na zdravlje, a palenta je posebno pogodna za osobe sa preosetljivošću na gluten, jer ga ne sadrži. Pored toga, palenta je zasitna i preporučuje se svim uzrastima.

Palenta
foto: Profimedia

Palenta je bogata prirodnim mastima, karotenoidima, koji poboljšavaju funkcionisanje creva. Kukuruz takođe sadrži značajne količine fosfora, magnezijuma, cinka, kalijuma, bakra, selena i mangana.

Sa niskim kalorijskim sadržajem, palenta je odličan izbor za mršavljenje. Brza i jednostavna za pripremu, sa blagim i prijatnim ukusom, palenta vas zasiti bez osećaja težine u stomaku.

Preporučuje se konzumacija palente barem jednom nedeljno jer čisti creva, ubrzava metabolizam i predstavlja zdraviju alternativu pekarskim proizvodima.

Priprema traje samo 5 minuta:

Za jednu porciju, prokuvajte 2 dl vode, dodajte kašiku soli i kašiku masti ili ulja. Kada voda provri, sklonite je s vatre i dodajte dve i po kašike palente. Mešajte na laganoj vatri 2-3 minuta. Palenti možete dodati sir, kajmak, laneno seme, semenke suncokreta, ajvar ili je preliti toplim mlekom.

Bonus video:

01:46

OVO JE JASAN SIMPTOM NERVOZNIH CREVA! Izgled stolice je pozdan pokazatelj da li je stomak zdrav!

(Espreso/najzena/T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.