OBOŽAVALA IH JE!
Recept za testeninu koju je Odri Hepbern jela svakodnevno: Srbi će pasti u trans koliko je jednostavna, a preukusna
Sin Odri Hepberne izjavio je da je bila opsednuta pastama, a posebno je istakao Penne alla ketchup
Holivudska ikona 20. veka, slavna glumica Odri Hepbern, sa svojim receptom za testeninu od samo četiri sastojka, dokazala je da je ponekad kao i svi mi – bez vremena ili bez motivacija za pripremu složenijeg obroka.
Odri Hepbern poznata je po svojoj eleganciji i prepoznatljivom modnom stilu, ali iza kamera i sveta glamura bila je skromna i jednostavna, a upravo u takvom životu i hrani je i uživala.
Njen sin Luka Doti objavio je knjigu recepata „Odri kod kuće“, za koju je sakupio sve njene recepte. Prema knjizi, posebno je volela razne vrste pasta, a njen sin je čak izjavio da je bila opsednuta tim jelom.
Ukoliko i vi volite testeninu, probajte makarone sa 3 vrste sira.
Najviše je volela pene testeninu sa svežim paradajzom, koju je pripremila od paradajza iz sopstvene bašte. Međutim, kada branje paradajza nije bilo u moguće, koristila je kupljeni paradajz sos, ali i običan kečap iz supermarketa.
Sastojci za Penne alla ketchup:
– 200 grama testenine penne
– 1 kašika maslaca
– 2 kašike maslinovog ulja
– 2 kašike kečapa
– rendani sir po želji, na primer ementaler ili grijer.
Priprema:
Skuvajte testeninu, a da bi imala kremastu i svilenkastu teksturu isprobajte tehniku mantekara: posle kuvanja testeninu ocedite, dodajte malo maslinovog ulja i pola kašičice maslaca, dobro promešajte i ostavite poklopljeno u šerpi da odstoji nekoliko minuta.
U testeninu stavite dve kašike kečapa, začinite i dodajte rendani sir u željenoj količini. Sir će se istopiti u testenini, a kečap će se kombinovati sa maslacem, dajući joj nežno ružičastu boju i kremast, slatko-kiseli ukus, prenosi Index.hr.
Bonus video:
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!