VIDEO
Ideja za brzinski nedeljni ručak: Zapečeno pileće belo meso sa tikvicama - dok trepnete ono će već biti gotovo
Zapečeno pileće belo meso zapečeno sa tikvicama je aromatičan i lagan letnji ručak, koji ćete obožavati
Zapečeno belo meso, idealan nedeljni ručak, uživaćete!
Sastojci:
- 700 g pilećeg filea 340 g feta sira
- 130 g mladog sira
- 4 glavice luka, seckane
- 2 jajeta, umućena
- 2 kašičice mešavine začinskog bilja
- so i biber po ukusu
- 2 kašike maslinovog ulja
- 680 g pečuraka, narezanih debelo
- 2 srednje tikvice, naseckane
- 2 kašike rendanog kačkavalja
Recept za pileće belo meso zapečeno sa tikvicama:
Za zapečeno pileće belo meso prvo zagrejte rernu na 195 C. Lagano nauljite posudu za pečenje maslinovim uljem.U velikoj posudi pomešajte feta sir, mladi sir, luk, jaja, suvo bilje, so i biber po ukusu. Ostavite na stranu. U velikom dubokom tiganju zagrejte maslinovo ulje. Pržite tikvice i pečurke. Začinite solju i biberom. Nakon nekoliko minuta. Dodajte piletinu i pržite još 5 minuta ili dok ne porumeni.
Prebacite sadržaj tiganja u cediljku i ocedite sve. Zatim prebacite sadržaj u mešavinu sira i promešajte. Sve stavite u pripremljenu posudu za pečenje, izravnajte i na vrh stavite rendani kačakavalj. Pecite 30-40 minuta ili dok ne porumeni. Izvadite iz rerne i ostavite da odstoji 5-10 minuta pre rezanja. Uživajte.
Bonus video:
(Espreso / Stvar ukusa / Prenela: I.O.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!