Viralna torta od palačinki, poslastica bez paljenja rerne - kada čujete šta ide u nju, odmah ćete prepisati recept
Viralna torta od palačinki, Foto: Copyright Printscreen/YouTube/Lieblingsdesserts

VIDEO

Viralna torta od palačinki, poslastica bez paljenja rerne - kada čujete šta ide u nju, odmah ćete prepisati recept

Prost recept za strastvene slatkoljupce

Objavljeno:

Ako ste ljubitelj slatkiša i tražite nešto novo što će očarati vaša čula, torta od palačinki je savršeno rešenje za vas. Ovaj desert nije samo vizuelno impresivan, već je i neverovatno ukusan. Zamislite slojeve tankih palačinki, prelivene kremastim filom koji se topi u ustima.

Možda zvuči komplikovano, ali u stvarnosti je ovo jedan od najjednostavnijih recepata koji možete napraviti, a rezultat će vas i vaše goste ostaviti bez daha. Ovaj recept dolazi sa YouTube kanala Lieblingsdesserts, gde je postao hit sa preko devet miliona pregleda.

Napravite smesu za palačinke, pa dodajte...
Napravite smesu za palačinke, pa dodajte...foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Vreme pripreme:

65 minuta

Sastojci:

  • 180 g oštrog brašna
  • 35 g kakao praha
  • Prstohvat soli
  • 10 g kristal šećera
  • 3 jaja
  • 260 ml mleka
  • 160 ml vode
  • 60 g meda
  • 25 ml suncokretovog ulja

Sastojci za krem:

  • 250 g krem-sira
  • 90 g šećera u prahu
  • 150 g kisele pavlake (punomasne)
  • 250 g slatke pavlake
  • 4 kašike šećera u prahu

Priprema:

1. Za palačinke u činiji pomešajte brašno, kakao, so i šećer.

2. Dodajte jaja i mleko postepeno, stalno mešajući.

3. Potom dodajte vodu i mešajte dok smesa ne postane glatka.

4. Procedite testo kroz sitno sito da biste uklonili grudvice.

5. Dodajte med, promešajte i ostavite da odstoji 20 minuta.

6. Umešajte ulje u testo.

7. Na srednjoj vatri, podmažite tiganj i pecite palačinke s obe strane. Trebalo bi da dobijete oko 14 palačinki.

8. Za kreme u činiji pomešajte krem-sir, 45 g šećera u prahu i kiselu pavlaku dok ne dobijete glatku smesu.

9. U drugoj posudi umutite slatku pavlaku sa 45 g šećera u prahu dok ne dobijete čvrst šlag. Dodajte ovu smesu kremu i sve dobro sjedinite.

10. Svaku palačinku premažite kremom i preklopite dvaput. Zatim svaku premazanu palačinku slažite jednu na drugu, formirajući rolnu.

11. Umotajte tortu u kalup za torte i prekrijte providnom folijom. Ostavite je u frižideru da odstoji 8-10 sati.

12. Pre serviranja, tortu pospite šećerom u prahu za dodatni vizuelni efekat.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso / 24 sedam / Prenela: I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.