RECEPT
Najstariji recept za lenju pitu sa jabukama i cimetom: Ovako su je spremale naše bake, ne treba ništa menjati
Lenja pita je zaista kolač se pravi očas posla, kada nemate vremena ili ste u žurbi, a želite desert koji se topi u ustima
Lenja pita po najstarijem receptu, zalogaj koji osvaja na prvi ukus, svideće vam se.
Sastojci:
Za testo:
- 4 jajeta
- 200 ml ulja
- 250 ml jogurta
- 200 g šećera
- 250 g brašna
- 1 prašak za pecivo
Za fil:
- 1,5 kg jabuka, rendanih
- 2,5 kašike ulja
- 1 vanilin šećere
- 1 kesica cimeta
- šećer u prahu
Recept za lenju pitu sa jabukama:
Kako biste napravili kolač lenju pitu, umutite jaja i šećer, dok ne dobijete penastu masu. Sipajte ulje i jogurt, pa nastavite da mutite kako bi se sve dobro sjedinilo. Nakon toga ubacite brašno i prašak za pecivo pa izmešajte dobro dok ne dobijete testo. Jabuke narendajte pa ih izdinstajte na ulju, dodajući šećer, vanilin šećer i cimet.
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Podmažite pleh za pečenje i pospite ga brašnom pa lepo rasporedite polovinu pripremljenog testa i pecite ga 10 minuta. Izvadite pleh i rasporedite fil, pa odozgo drugu polovinu testa. Nastavite da pečete kolač 40 minuta. Ukrasite šećerom u prahu i uživajte.
Bonus video:
(Espreso / Stvar ukusa / Prenela: I.O.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!