Najstariji recept za lenju pitu sa jabukama i cimetom: Ovako su je spremale naše bake, ne treba ništa menjati
Lenja pita koja izuva, Foto: Printscreen/Youtube/The Best Recipes Narkonia

RECEPT

Najstariji recept za lenju pitu sa jabukama i cimetom: Ovako su je spremale naše bake, ne treba ništa menjati

Lenja pita je zaista kolač se pravi očas posla, kada nemate vremena ili ste u žurbi, a želite desert koji se topi u ustima

Objavljeno:

Lenja pita po najstarijem receptu, zalogaj koji osvaja na prvi ukus, svideće vam se.

Sastojci:

Za testo:

  • 4 jajeta
  • 200 ml ulja
  • 250 ml jogurta
  • 200 g šećera
  • 250 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
Lenja pita po najstarijem receptu, zalogaj koji osvaja na prvi ukus, svideće vam se
Lenja pita po najstarijem receptu, zalogaj koji osvaja na prvi ukus, svideće vam sefoto: Printscreen Youtube Ricette Fatte In Casa

Za fil:

  • 1,5 kg jabuka, rendanih
  • 2,5 kašike ulja
  • 1 vanilin šećere
  • 1 kesica cimeta
  • šećer u prahu

Recept za lenju pitu sa jabukama:

Kako biste napravili kolač lenju pitu, umutite jaja i šećer, dok ne dobijete penastu masu. Sipajte ulje i jogurt, pa nastavite da mutite kako bi se sve dobro sjedinilo. Nakon toga ubacite brašno i prašak za pecivo pa izmešajte dobro dok ne dobijete testo. Jabuke narendajte pa ih izdinstajte na ulju, dodajući šećer, vanilin šećer i cimet.

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Podmažite pleh za pečenje i pospite ga brašnom pa lepo rasporedite polovinu pripremljenog testa i pecite ga 10 minuta. Izvadite pleh i rasporedite fil, pa odozgo drugu polovinu testa. Nastavite da pečete kolač 40 minuta. Ukrasite šećerom u prahu i uživajte.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso / Stvar ukusa / Prenela: I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.