OVO PIĆE CEPA SRCE KAO METAK: Zbog par gutljaja dolazi do fatalnog ishoda i smrti, kobno je
Koka kola uništava srce, Foto: Printscreen TikTok/taylormakesvideos

PAŽNJA

OVO PIĆE CEPA SRCE KAO METAK: Zbog par gutljaja dolazi do fatalnog ishoda i smrti, kobno je

Istraživanje koje je nedavno sprovedeno pokazalo je da oni koji konstantno piju gazirana pića imaju povećan rizik od srčanih bolesti i moždanog udar

Objavljeno: 10:31h

Postoji nekoliko alkoholnih pića koja bi trebalo izbegavati jer loše utiču na rad srca.

Na prvom mestu je rum pomešan s koka-kolom. Lekarka Lisa Jang dodala je da je zapravo bilo koje alkoholno piće u kombinaciji s gaziranim pićem nezdravo za srce. Istraživanje koje je nedavno sprovedeno pokazalo je da oni koji konstantno piju gazirana pića imaju povećan rizik od srčanih bolesti i moždanog udara. U kombinaciji s alkoholom ova pića i te kako mogu biti fatalna. Na drugom mestu pića koja bi trebalo izbegavati jeste pinakolada. "Ona se pravi od ruma, soka od ananasa i kokosovog mleka, koji su bogati šećerom i zasićenim mastima", navela je doktorka Jang.

srce
foto: Profimedia / Andriy Popov / Panthermedia /

Zasićene masti podižu nivo LDL, odnosno lošeg holesterola, koji dovodi do komplikacija u radu srca. Još jedno piće koje je nezdravo jeste ledeni čaj nazvan long ajland, jer je to piće puno šećera i kalorija. "On sadrži alkohol, sirup, koka-kolu i nekoliko drugih slatko-kiselih sastojaka koji loše deluju na srce", rekla je. Ledeni čaj u kombinaciji s alkoholom je ukusan i napiće vas mnogo brže od većine koktela, ali budite na oprezu jer višak šećera i alkohol uprkos svemu nisu dobra ideja.

00:59

BUBREZI I JETRA NISU U DOBROM STANJU, PRESTALA DA JEDE, OPET NA INFUZIJI! Direktorka zoo-vrta: Ovo nam je dalo nadu

(Espreso/ B92/Prenela PV.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.