NAJSTRAŠNIJA BAKTERIJSKA INFEKCIJA: Za vreme trudnoće je zabolelo rame, posle čega su joj amputirali noge i ruke
Najstrašnija priča, Foto: Printscreen / beauandbrie / Instagram

tuga

NAJSTRAŠNIJA BAKTERIJSKA INFEKCIJA: Za vreme trudnoće je zabolelo rame, posle čega su joj amputirali noge i ruke

U februaru 2024. Bri Morgan Bauer je bila trudna 27 nedelja, kada je osetila bol u ramenima. Pošto je njen muž oboleo od gripa nekoliko nedelja ranije, pretpostavljala je da ga je i ona dobila. Nažalost, njeno zdravstveno stanje bilo je ozbiljno ugroženo zbog bakterijske infekcije i lekari su morali da joj amputiraju obe noge i ruke

Objavljeno:

Poslednje čega se Bri seća jeste da je videla muža i dvoje starije dece. Kada se probudila deset dana kasnije, saznala je da je pala u toksični šok uzrokovan streptokokom grupe A, retkom i potencijalno fatalnom komplikacijom koja dovodi do hipotenzije, ubrzanog otkucaja srca, tahipneje (ubrzanog plitkog disanja) i otkazivanja više organa.

Tokom naredna četiri meseca, kako je njen suprug Rid Bauer (35) rekao za "Today.com", Bri ih je provela "najbliže smrti". Kada je hitno odvedena na operaciju, kako će saznati kasnije, lekari su otkrili da nije samo u pitanju ozbiljna infekcija, već i stanje koje onemogućava zgrušavanje krvi, zbog čega je obilno krvarila.

Bubrezi otkazali, stavljena u veštačku komu

Kako je njeno stanje počelo ozbiljno da se pogoršava, a bubrezi da otkazuju, intubirana je, stavljena na dijalizu, a potom i uvedena u komu. Lekari su, takođe, smatrali da je neophodno da se uradi histerektomija (uklanjanje dela materice), kao i uklanjanja dela creva, kako bi se odbacilo tkivo koje je već odumrlo zbog prisustva streptokoke.

Kada je Bri konačno izašla iz indukovane kome, lekari su odahnuli shvativši da nije pretrpela ozbiljnije oštećenje mozga - čega su se najviše plašili.

Zbog nedovoljne cirkulacije kiseonika i krvi amputirane noge i ruke

Nažalost, sva četiri uda su zbog nedovoljne cirkulacije kiseonika i krvi bila nepopravljivo oštećena i lekari su znali da je jedno rešenje - amputacija.

Danas se Bri, koja još pokušava da se pomiri sa gubitkom, šali da je izgubila ruke i noge od promrzlina dok je pokušavala da se popne na Mont Everest.

Žena
foto: Printscreen / beauandbrie / Instagram

Ipak, sreća u nesreći bila je ta da je beba uspela da preživi sve nedaće i zdravstvene poteškoće sa kojima se suočila majka. Upravo joj upoznavanje sa svojim novorođenim sinom takođe joj pomaže da se prilagodi novoj situaciji.

"Nikad neću moći normalno da zagrlim sina"

"Osećam se sjajno kada ga držim i znam da je preživeo, znam da raste - iako neću moći nikad normalno da ga zagrlim."

Dr Čejs Hol, lekar u bolnici Univerziteta u Kanzasu, objasnio je za gorepomenuti portal da kod žene tokom trudnoće i nakon porođaja postoji veći rizik od ozbiljne infekcije streptokokom grupe A, po njegovim rečima "verovatno zbog određenih promena u njihovom telu koje su povezane sa trudnoćom i porođajem".

Simptomi infekcije liče na grip

Prvi simptomi mogu ličiti na grip, kao što se dogodilo u slučaju Bri Morgan Bauer.

"Neke žene mogu imati mučninu, mogu da povraćaju ili da imaju dijareju, bolove ili groznicu, ali kada dođu u bolnicu verovatno je da neće izgledati posebno bolesno. Međutim, ako se simptomi brzo pogoršavaju, to može biti znak toksičnog šoka. Najvažnije je da se što ranije počne sa lečenjem,", naglasio je doktor na kraju.

Bonus video:

47:38

REDAKCIJA 30.07.2024. 3. DEO

(Espreso / Blic žena / Prenela: I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.