SPAVALA POD KLIMOM, PA JEDVA IZVUKLA ŽIVU GLAVU: "Buđav vazduh" iz nje je doveo do jezivog stanja koje joj je...
Liana Foster, Foto: Printscreen / Instagram / lianafosterr

strašno

SPAVALA POD KLIMOM, PA JEDVA IZVUKLA ŽIVU GLAVU: "Buđav vazduh" iz nje je doveo do jezivog stanja koje joj je...

Liana Foster iz severnog Londona putovala je u Antaliju u Turskoj na porodični odmor ranije ovog meseca. Dva dana kasnije ova 24-godišnja devojka probudila se "grogi" i sa belim tačkama na krajnicima. Odjurila je u bolnicu gde joj je dijagnostikovan "vrlo loša" upala krajnika

Objavljeno:

Dali su joj infuziju, a lekari su joj rekli da je njeno stanje „verovatno“ izazvano „buđavim vazduhom“ iz klima uređaja u hotelskoj sobi. Ona je rekla za "Dejli mejl" da se osećala jako umorno i da je dobila upalu grla.

"Bila sam stvarno potresena. Nisam mogla ni da jedem ni da pijem, mislila sam da je opet kovid. Temperatura, telo me je bolelo. Otišla sam u bolnicu i rekli su da imam jako težak slučaj upale krajnika. Rekli su da se to može desiti iz klima uređaja."

Uprkos tome što se nakon prve noći probudila u lošem stanju, odlučila je da ne posećuje lekara koji je boravio u hotelu jer je skupo. Tek nakon što se drugog jutra osećala još gore i otišla je u bolnicu.

Dodala je: „Prve noći klima je radila na normalnoj teperaturu, nije bilo ledeno. Ipak, doktor je rekao da je to najverovatnije od klima uređaja. Kažu da može biti buđav vazduh. Nisam mogla da uzimam oralne antibiotike pa sam morala da dobijam injekcije tri dana i dva puta dnevno. Sve me je bolelo.

Krajnici - dve grudvice tkiva na zadnjem delu usta - čine deo prve linije odbrane imunog sistema od bakterija i virusa koji ulaze kroz usta, što znači da se i sami mogu lako zaraziti.

Simptomi tonzilitisa se obično pogoršavaju tokom dva do četiri dana. Stanje samo po sebi nije zarazno, ali infekcije koje ga uzrokuju jesu. U većini slučajeva, tonzilitis ili nestaje sam ili uz kratku upotrebu antibiotika. Ali za teške slučajeve koji se ponavljaju, operacija krajnika je jedina efikasna opcija. Dok su Lianini lekari rekli da je njena infekcija verovatno uzrokovana klima uređajem, stanje takođe može biti uzrokovano mnoštvom uobičajenih bakterijskih ili virusnih infekcija.

„Verujem da bi bilo u redu da nismo spavali sa uključenim klima uređajem", rekla je Liana, koja kaže da sada želi da upozori druge da dvaput razmisle o spavanju sa uključenom klimom - osim ako znaju da se redovno održava.

Bonus video:

19:45

POPODNEVNI DNEVNIK 29.07.2024

(Espreso / Blic žena / Prenela: I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.