pažnja
Ovo je trik za mekan i ukusan kuvan kukuruz: Savet koji svaka domaćica mora da zna
Ako tražite nove ideje za pripremu kukuruza, imamo fantastičan i kreativan trik za kuvanje kukuruza u ‘kupki’ od maslaca i mleka. Dobićete nikad sočniju teksturu
Rezultat kuvanja kukuruza u posebnoj ‘kupki’ koju je lako napraviti sigurno će vas oduševiti. Naime, savršeno slatki ukus kukuruza slaže se s raznim vrstama hrane.
Za pripremu ovog jela potrebno vam je manje od 15 minuta, a ako vam se svidi rezultat, pokušajte pripremiti i drugo povrće na ovaj način, piše Azra.ba.
Prosečan klip kukuruza ima oko 300 zrna, a svako od njih sadrži ugljene hidrate, proteine, vitamine, minerale i vlakna. Takođe je dijetalan, jedan klip ima samo oko 100 kalorija.
Kukuruz takođe sadrži jake antioksidanse, lutein i zeaksantin, beta-karoten, vitamine B, magnezijum, fosfor i vitamin C. Kukuruz je odličan izvor vitamina B1, koji ima važnu ulogu u funkciji mozga.
Redovno konzumiranje kukuruza podstiče rad metabolizma i probave, pomaže izbacivanju toksina iz tela i sprečava razvoj crevnih bolesti.
Sastojci:
4 šoljice vode
6 klipova kukuruza
1 šoljica mleka
100 grama maslaca
1 kašika soli
Priprema:
U veliku posudu sipajte vodu i sačekajte da proključa.
Dodajte šoljicu mleka, maslac i so.
Kad se maslac rastopi, dodajte kukuruz i smanjite vatru.
Kuvajte oko osam minuta.
Potom izvadite kukuruz i servirajte.
Bonus video:
(Espreso/BlicŽena/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!