Ovo je trik za mekan i ukusan kuvan kukuruz: Savet koji svaka domaćica mora da zna
Kukuruz, Foto: Printscreen/Youtube/ just.katebake

pažnja

Ovo je trik za mekan i ukusan kuvan kukuruz: Savet koji svaka domaćica mora da zna

Ako tražite nove ideje za pripremu kukuruza, imamo fantastičan i kreativan trik za kuvanje kukuruza u ‘kupki’ od maslaca i mleka. Dobićete nikad sočniju teksturu

Objavljeno:

Rezultat kuvanja kukuruza u posebnoj ‘kupki’ koju je lako napraviti sigurno će vas oduševiti. Naime, savršeno slatki ukus kukuruza slaže se s raznim vrstama hrane.

Za pripremu ovog jela potrebno vam je manje od 15 minuta, a ako vam se svidi rezultat, pokušajte pripremiti i drugo povrće na ovaj način, piše Azra.ba.

Prosečan klip kukuruza ima oko 300 zrna, a svako od njih sadrži ugljene hidrate, proteine, vitamine, minerale i vlakna. Takođe je dijetalan, jedan klip ima samo oko 100 kalorija.

Kukuruz takođe sadrži jake antioksidanse, lutein i zeaksantin, beta-karoten, vitamine B, magnezijum, fosfor i vitamin C. Kukuruz je odličan izvor vitamina B1, koji ima važnu ulogu u funkciji mozga.

Redovno konzumiranje kukuruza podstiče rad metabolizma i probave, pomaže izbacivanju toksina iz tela i sprečava razvoj crevnih bolesti.

Kukuruz
foto: Printscreen/Youtube/ just.katebake

Sastojci:

4 šoljice vode

6 klipova kukuruza

1 šoljica mleka

100 grama maslaca

1 kašika soli

Priprema:

U veliku posudu sipajte vodu i sačekajte da proključa.

Dodajte šoljicu mleka, maslac i so.

Kad se maslac rastopi, dodajte kukuruz i smanjite vatru.

Kuvajte oko osam minuta.

Potom izvadite kukuruz i servirajte.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/BlicŽena/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.