Pita sa makom na malo drugačiji način: Baka Jela podelila lak recept za ukusnu poslasticu
Pita sa makom, Foto: Bakina kuhinja

topi se u ustima

Pita sa makom na malo drugačiji način: Baka Jela podelila lak recept za ukusnu poslasticu

Probajte i uživajte

Objavljeno:

Pita sa makom na malo drugačiji način.

Sastojci:

4 jaja

100 g griza

100 g šečera

Pita sa makom
foto: Bakina kuhinja

100 ml ulja

200 ml jogurta

1 prašak zapecivo

2 Vanilin šećera

200 g smrznutog voća

200 g mlevenog maka

100 gr suvog groždja

500 gr tankih kora

1 / 2 Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

U činiju umutiti jaja i šećer mikserom, dodati griz, prašak za pecivo jogurt ulje i vanilin šećer. Kore podeliti na tri dela.

Svaku koru premazati tom mešavinom a na treću posuti malo maka po neku višnju i suvo groždje.

Saviti ivice i uviti u rolat, Redjati u podmazan pleh.

Premazati rolnice uljem i nadevom ako je ostalo peći na 200 stepeni C 40-45 min.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso(


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.