topi se u ustima
Pita sa makom na malo drugačiji način: Baka Jela podelila lak recept za ukusnu poslasticu
Probajte i uživajte
Pita sa makom na malo drugačiji način.
Sastojci:
4 jaja
100 g griza
100 g šečera
100 ml ulja
200 ml jogurta
1 prašak zapecivo
2 Vanilin šećera
200 g smrznutog voća
200 g mlevenog maka
100 gr suvog groždja
500 gr tankih kora
Priprema:
U činiju umutiti jaja i šećer mikserom, dodati griz, prašak za pecivo jogurt ulje i vanilin šećer. Kore podeliti na tri dela.
Svaku koru premazati tom mešavinom a na treću posuti malo maka po neku višnju i suvo groždje.
Saviti ivice i uviti u rolat, Redjati u podmazan pleh.
Premazati rolnice uljem i nadevom ako je ostalo peći na 200 stepeni C 40-45 min.
Bonus video:
(Espreso(
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!