Baštovanske cake za rasterivanje smrdibuba iz vašeg doma: Od ove stvari beže kao đavo od krsta čim je osete
Foto: Profimedia

OBAVEZNO PROBAJTE

Baštovanske cake za rasterivanje smrdibuba iz vašeg doma: Od ove stvari beže kao đavo od krsta čim je osete

Svakog leta ista priča - ovi uporni insekti okupiraju naše domove i terase, ali vreme je za super rešenje koje će ih držati podalje od vašeg stana

Objavljeno:

Nekada su smrdibube u naše domove ulazile s prvim hladnim danima, ali sve više ih viđamo tokom cele godine, pa veliki problem predstavlja rešiti ih se, i to na prirodne načine.

U kuće i stanove ulaze kroz pukotine na fasadi ili u svaki prostor koji nije dobro izolovan, pa je prvo što treba da uradite kako biste sprečili njihov ulazak u vaš dom da popravite sva spoljna oštećenja.

Baštovani znaju za trik sa rastvorom sode bikarbone u vodi, kojim prskaju biljke, a u narodu se veruje da smrdibube beže od mirisa belog luka i nane, pa ove namirnice treba postaviti kod ulaznih vrata, prozora i drugih mesta kroz koja dosadne bube mogu da prođu.

Druga, a možda i bolja varijanta jeste da u vodu sipate nekoliko kapi eteričnog ulja nane i sa spoljašnje strane isprskaste prozore, ulazna i balkonska vrata.

Kad nađete smrdibubu u kući

Nikako je ne ubijajte i ne plašite, jer kada se osećaju ugroženo, smrdibube ispuštaju odvratan miris. Ne dirajte ih rukama, već uzmite papir ili rukavice, nežno ih uhvatite i izbacite napolje ili u wc šolju.

Bonus video:

00:11

TIK TOKERKA OTKRILA TRIK ZA ČIŠĆENJE TOSTERA! Mnogi nisu mogli ni da zamisle da je ovako JEDNOSTAVNO, evo u čemu je caka! VIDEO

(Espreso/krstarica/T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.