OVA STVAR NA NATALIJI JOKIĆ KOŠTA VIŠE OD ZLATA: Cela Srbija gleda i ne veruje, nije za džabe DŽOKEROVA SUPRUGA
Natalija Jokić, Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

luksuz

OVA STVAR NA NATALIJI JOKIĆ KOŠTA VIŠE OD ZLATA: Cela Srbija gleda i ne veruje, nije za džabe DŽOKEROVA SUPRUGA

Natalija, koja je inače u drugom stanju, najpopularniju torbu na svetu uparila je sa belom košuljom i teget pantalonama.

Objavljeno: 14:09h

Vrlo retko se pojavi u javnosti, a kada se to desi, u centru pažnje bude njen nepogrešivi modni stil. Natalija Jokić, supruga Nikole Jokić, privukla je poglede u Beogradskoj Areni gde je prisustvovala utakmici Srbija - Grčka. Za tu priliku nosila je torbu o kojoj sve žene maštaju i koju hvali svaki zaljubljenik u modu - model Hermes Birkin.

Natalija, koja je inače u drugom stanju, najpopularniju torbu na svetu uparila je sa belom košuljom i teget pantalonama. Inače, njen model torbe je klasičan - beli sa zlatnim kopčama, a na sajtu koji prodaje polovne komade košta čak 16.088 evra. Zašto je ova torba stekla svetsku slavu?

Torba koja vredi više od zlata

Hermes Birkin torba košta basnoslovno, a potražnja za njom je ogromna. Model koji se smatra "početničkim", napravljen je od platna i teleće kože i košta oko 3.000 evra. Prosečna cena "ozbiljnijeg" modela Birkin tašne košta od 10.500, pa do 175.000 evra. Ipak, koliko god novca da imate, ovu torbu ne možete da kupite tako što uđete u radnju i izaberete je. Za nju postoji lista čekanja, a određeni modeli mogu da se čekaju i po nekoliko godina.

Razlog je taj što je potrebno mnogo vremena da se napravi. Oko 3.000 visoko obučavanih majstora radi u 15 ateljea širom Francuske kako bi ove tašne ugledale svetlost dana. Obučavanje za proizvodnju modela Birkin od krokodilske kože usavršava se čitavih sedam godina! Osim toga, ovaj brend nema ambasadore svojih torbi niti ih poklanja poznatim ličnostima ili influenserima, kao što to čine brojni drugi luksuzni brendovi. Nema ni rasprodaja jer su torbe izuzetno tražene i rasprodaju se, iako su užasno skupe i postoji lista čekanja.

"Mi imamo poznate ličnosti koje kupuju naše tašne, ali nikada nismo imali poznatu ličnost kao promotera. Svakoga vidimo kao klijenta. Svi su dobrodošli, nikoga ne osuđujemo", rekao je u jednom intervjuu pre nekoliko godina Aksel Dima, direktor brenda. Najskuplja Birkin tašna prodata je na aukciji za 270.000 evra. U pitanju je bio model "Himalaja Birkin" od krokodilske kože.

03:17

NOVA TORBA OČAS POSLA! Napravite je same uz pomoć materijala koji imate u kući! (VIDEO)

(Espreso/mondo/Tamara Veličković/Prenela P.V)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.