sjajno
Ovo je pravilan način da izdinstate meso da bi bilo sočno: Samo tako će se raspadati, savet iskusnih domaćica
Meso iseći na kocke,staviti u dublju šerpu, naliti vodom da prelije meso, dodati mast i suvi začin
Dinstano meso je sočno, ukusno i topi se u ustima. Kada se pripremaju npr juneći ili svinjski gulaš ili paprikaš, meso upija ukuse i mirise i takva jela su pravi užitak. Kod dinstanja mesa potrebno je samo da budete strpljivi, jer što se duže dinsta biće bolje i raspadaće se. Evo jednog univerzalnog recepta za meso, a ostale sastojke prilagodite.
Sastojci:
oko 700 g svinjskog mesa
1 puna kašika masti
voda
1 kašika suvog začina
mlevena crvena paprika
Priprema:
Meso iseći na kocke,staviti u dublju šerpu, naliti vodom da prelije meso, dodati mast i suvi začin.
Staviti meso da se krčka 2 do 3 sata na laganoj temperaturi. Kada počne da se raspada pustiti da ispari sva voda i da se malo uprži.
Na kraju dodajte malo mlevene crvene paprike.
Meso poslužiti sa omiljenim prilogom, svežim ili pečenim povrćem – krompirom na primer.
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!