OVAJ DETALJ NA KEJT MIDLTON JE DONEO OGROMNU SREĆU NOVAKU ĐOKOVIĆU: O njemu su svi brujali, tada je postao šampion
Kejt Midlton, Foto: James Marsh / Shutterstock Editorial / Profimedia

pažnja

OVAJ DETALJ NA KEJT MIDLTON JE DONEO OGROMNU SREĆU NOVAKU ĐOKOVIĆU: O njemu su svi brujali, tada je postao šampion

Nakon finala, mnogi su komentarisali savršen stajling princeze, upoređivali ga sa onim od prethodnih godina.

Objavljeno:

Kejt Midlton ne odustaje od haljine koja je osvojila mnoga srca i u kojoj je Novaku predala trofej na Vimbldonu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je drugu godinu zaredom izgubio finale Vimbldona od Karlosa Alkaraza. Ovog puta je bilo 3:0 u setovima, po gemovima 6:2, 6:2, 7:6.

Pehar pobedniku i ove godine uručila je princeza Kejt Midlton.

Odavno je poznato da je britanska kraljevska porodica zaljubljena u tenis. Na Vimbldonu svake godine viđamo vojvodu i vojvotkinju od Kembridža, princezu Kejt Midlton i princa Vilijamsa. Ukoliko ste se nekada zapitali zašto Kejt Midlton dodeljuje pehare pobednicima i kako je počela ta tradicija da kraljevska porodica prisustvuje turniru – evo odgovora.

1910, princ od Velsa postao je kralj Džordž V, dobivši novu ulogu pokrovitelja “Ol Ingland kluba” i od tada su članovi kraljevske porodice dobili tu funkciju.

Kejt Midlton je sada upravo pokrovitelj „Ol Ingland kluba”. Kraljica Elizabeta je dala ostavku na tu funkciju 2016. nakon svog 90. rođendana – bila je pokrovitelj od 1952. godine.

1 / 3 Foto: James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Tu ulogu je prepustila supruzi svog unuka, te je vojvotkinja od 2017. zauzela to mesto.

Nakon finala, mnogi su komentarisali savršen stajling princeze, upoređivali ga sa onim od prethodnih godina.

Zanimljivo je da se ranije spekulisalo o tome da Kejt Midlton često bira haljine sa tufnastim desenom za mečeve na kojima navija za svetskog teniskog asa. Pa je tako, pre dve godine, kada je Novak osvojio Vimbldon, princeza njemu uručila pehar u tufnastoj haljini.

Britanski časopis "Woman's Day", koji pažljivo prati sva dešavanja u kraljevskoj porodici, izvestio je o događanjima sa Vimbldona 2022. i posebno istakao gest svetskog teniskog asa Novaka Đokovića koji je oduševio vojvotkinju i vojvodu od Kembridža. Nakon finala, Novak se susreo sa članovima kraljevske porodice, razgovarao s njima, a posebno sa Džordžom, koji je pre završnice turnira izjavio da navija za našeg tenisera. Novak je dao trofej princu, pruživši mu priliku da drži jedan od najprestižnijih sportskih pehara.

Ova haljina ima prelepu vezu i sa jednim od najsrećnijih događaja u Kejtinom životu, a to je rođenje njenog prvog sina, princa Džordža.

Haljina je privukla pažnju obožavalaca širom sveta jer je izazvala nostalgična sećanja na 2013. godinu, kada su Vilijam i Kejt predstavili svetu svog prvorođenog sina Džordža ispred bolnice Svete Marije u Londonu. Za ovu priliku, koja je tada bila i najvažnija za Kejt, vojvotkinja je obukla takođe plavu haljinu sa belim tačkicama, koja je bila kreacija britanske dizajnerke Dženi Pekam.

Ove godine, naš teniser osvojio je drugo mesto, a kada je Novak prišao princezi na ceremoniji, mnogi misle da je možda malo i preterao sa poštovanjem i manirima, u svakom slučaju poklonio joj se, na šta je ona odgovorila uz osmeh i zahvalnost.

17:04

PRINC FILIP I PRINCEZA DANICA EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Kraljica Elizabeta bila stidljiva! Otkrili da li će pristustvovati sahrani

(Espreso/Srbija danas/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.