OVAJ UŽASAN SNIMAK POKAZUJE KAKO IZGLEDA BITI ŽENA U ALBANIJI: Svi momci su radili isto dok je prolazila pored njih
Albanci, Foto: Printscreen/X/@sajz3zo

ŠOK

OVAJ UŽASAN SNIMAK POKAZUJE KAKO IZGLEDA BITI ŽENA U ALBANIJI: Svi momci su radili isto dok je prolazila pored njih

Gotovo svaki Albanac u čijoj blizini se našla, prilično upadljivo je gledao, odnosno 'zurio' u devojku, što je dovelo do toga da se oseća vrlo neprijatno i nelagnodno u njihovom okruženju.

Objavljeno:

Albanija postaje sve interesantnija destinacija za mnoge turiste iz zapadne Evrope, a pored primorskih gradova tokom letnje sezone, popriličan broj znatiželjnih putnika odlučuje da poseti i Tiranu. Pojedini imaju samo pohvale na račun gostoprimstva, prirodnih i arhitektnoskih lepota albanskih mesta, dok se drugi kućama vraćaju sa ne tako prijatnim iskustvima, pa ih 'nesebično' dele sa pratiocima na društvenim mrežama.

Upravo je drugi slučaj, tačnije neprijatan utisak jedne turistkinje, bio povod da Albanija ponovo postane 'goruća' tema na društvenoj mreži X, nekadašnjem Tviteru. Povod da ova devojka video plasira na digitalne platfrorme i naslovi ga rečima: "(Kako izgleda) kada si žena u Albaniji", bilo je ponašanje lokalnih muškaraca, odnosno njihove reakcije na njenu pojavu.

Naime, gotovo svaki Albanac u čijoj blizini se našla, prilično upadljivo je gledao, odnosno 'zurio' u devojku, što je dovelo do toga da se oseća vrlo neprijatno i nelagnodno u njihovom okruženju.

"To je normalno u Albaniji"

Ukoliko uzmemo u obzir da je sve vreme snimala, vrlo je verovatno da je upravo to bio razlog ljubopitljivih pogleda autohtonih stanovnika ove zemlje.

Njeno 'upiranje telefona muškarcima u lice' bio je i glavni argument tviteraša iz Albanije za odbranu ponašanje svojih sugrađana. Pojedine žene su i ranije govorile o lepim iskustvima života sa Albancima.

"Nije da branim albanske muškarce, ali držiš telefon i snimaš slučajne prolaznike u stranoj zemlji (naročito u zemlji u kojoj imamo kulturu da gledamo jedni u druge, čak kada nam telefon nije uperen u lice). Šta si, za ime Gospoda, očekivala?", "Mrzim ovakve video klipove. Znači, žena obuće lepu garderobu i onda zumira očijukanje drugih ili okretanje za njom, pa ih optuži da je napadno posmatraju. Nije korektno", bili su neki od komentara u kojima su Albanci branili svoje ljude.

Ispod video snimka su se, takođe, oglasil određeni lokalci, ali i stranci, koji su izneli mišljenje da se ovakve situacije dešavaju gotovo svima i gotovo uvek, jer je to njihov karakterističan 'stil' ponašanja i način reagovanja, ali da u tome ne postoji trunčica loše namere.

Treći su autorku video zapisa upitali samo kako bi reagovala na mestu muškaraca koje je snimala kada bi doživela da nepoznata osoba uperi kameru u njeno lice? I upravo je to pitanje kojim je, zapravo, završena svaka diskusija na ovu temu.

00:48

Albanac autom uleteo u masu u Gračanici

(Espreso/Blic žena/prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.