za doručak ili večeru
Recept za letnje pica-pogačice sa tajnim sastojkom umesto testa: Gotove su za 15 minuta, ukus im je neponovoljiv
Ukoliko želite da u kuhinji provedete što manje vremena, a da vam doručak ili ručak ne izgube na kvalitetu - na pravom ste mestu
Kako su ovih dana u našoj zemlji prave tropske temperature, teško je i spremati, ali i konzumirati hranu.
To nam je što nam je, ali postoji veliki broj brzinskih recepata, a jedan od takvih je i ovaj za preukusne pica-pogačice koje se spremaju za samo 15-ak minuta.
Veoma su proste za spremanje, a preukusne su i zasitne. Imaju i tajni sastojak - krompir.
Svima omiljeno povrće služi kao zamena za klasične testo, a dodaje mu se malo brašna i jaja. Nećete zažaliti sa ovim neobičnim specijalitetom.
Sastojci:
3 krompira
1 glavica crnog luka
1 jaje
1 kašičica soli
1/2 kašičice nane
3 kašike brašna
2 kašike ulja
veza mladog luka
1 paradajz
80 g čedar sira
Priprema
- Oljuštite krompir i stavite u hladnu vodu da odstoji i pusti višak skroba. Izrendajte ga potom, pa dobro ocedite.
- Iseckajte luk sitno, pa ga pomešajte s krompirom i dodajte tome jedno jaje, so, jaje i nanu i dobro promešajte. Potom sipajte i brašno i mešajte dok se ne sjedini.
- Oblikujte kao pogačice ili pljeskavice i pržite na srednjoj vatri pokriveno u podmazanom i ugrejanom tiganju. Kad bude pečeno odozdo, okrenite ih špatulom i ostavite da se krčkaju.
- Sitno iseckajte peruške mladog luka, a potom i paradajz na kriške, a čedar izrendajte.
- Stavite rendani sir na okrenute pogačice, stavite po krišku paradaza na svaku, pa pospite perima mladog luka i potom i sirom. Dodajte nanu po želji, poklopite i ostavite da peče dok se sir ne otopi.
Pogledajte kako se spremaju ove sjajne pica-pogačice i na snimku ispod.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/T.S.R/Preneo: V.Š)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!