Najbolja caka profesionalog pekara da testo ostane sveže danima: Samo dodajte ova 2 sastojak i sačuvaće mu mekoću
Caka da testo bude mekano, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuvajmo lako

probajte

Najbolja caka profesionalog pekara da testo ostane sveže danima: Samo dodajte ova 2 sastojak i sačuvaće mu mekoću

Jednostavno i lako za najbolje rezultate

Objavljeno:

Kiflice, perece, štapići i druge vrste testa sa kvascem često se stvrdnu posle jednog dana, posebno ako ih ostavite nepokrivene kad ih izvadite iz rerne.

Da vam se to ne bi dogodilo, primenite trik profesionalnih pekara.

Pre nego što počnu da mese testo, pekari u brašno dodaju malo kukuruznog skroba, odnosno gustina i malo običnog griza, onog koji se koristi u dečjoj ishrani.

Na kilogram brašna ide puna kašika kukuruznog skroba i ravna kašičica griza.

Ako vam je fil previše redak, jedan sastojak je spas, zgusnućete ga za tren

Skrob pomaže testu da bude lakše i prozračnije, a samim tim i mekše.

S druge strane, kad se mala količina griza pomeša sa običnim pšeničnim brašnom, oslobađa testo od viška vlage. Pogledajte i kako da napravite meko testo za picu.

Bonus video:

03:31

OVO JE RECEPT ZA PRAVE SREMAČKE SALČIĆE! Posebnu slast im daje NEOBIČAN SASTOJAK po kome su ovi kolačići dobili ime

(Espreso/T.M./Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.