SMAZAĆETE GA U DANU
Kremast, pikantan i za svaku priliku: Rolat sa spanaćem će vas raspametiti ukusom - recept koji morate zapisati
Iako se obično služi kao predjelo, u toku leta ovaj rolat može da vam zameni i lagani obrok
Kada čujemo da je reč o rolatu, obično nam je prva socijacija da se radi o kakvom hladnom predjelu - iako jeste idealan ta tu namenu, kada su temperature velike dobro dođe i kao zamena za lagan ručak.
Recept je jednsotavan, tako da vas od ovog kremastog zadovoljstva deli samo par koraka:
Sastojci:
4 srednja jajeta
200 g svežeg spanaća
50 g rendanog kačkavalja
200 g krem sira
250 g pršute
Recept za rolat sa spanaćem i pršutom:
Kako biste napravili ovaj rolat, prvo zagrejte rernu na 160°C i obložite pleh papirom za pečenje. Preko celog pleha izrendajte kačkavalj. Stavite spanać i jaja u blender i mutite dok smesa ne postane glatka. Smesu od spanaća sipajte u pripremljen pleh i pospite preko rendanog kačkavalja. Stavite u rernu i pecite 12-15 minuta, ukoliko volite slane brze roalte i predjela, pogledajte i mađarski slani rolat koji se ne peče.
Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi pre nego što pažljivo odvojite papir papir za pečenje. Krem sir ravnomerno rasporedite po površini, a zatim poređajte pršutu, pokrivajući sir u potpunosti. Isecite na četiri jednaka dela pre nego što pažljivo urolate. Svaku rolnu dobro umotajte u providnu foliju i stavite u frižider da odstoji 2 sata. Pažljivo odmotajte, a zatim isecite i uživajte.
Bonus video:
(Espreso/T.M./Stvarukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!