SVI GA OBOŽAVAJU
Starinski recept za džem od kajsija kakav su naše bake pravile: Savršen uz sve poslastice - kusaćete ga svakodnevno
Ukusne kajsije su voće u kom mnogi obožavaju da uživaju u toku leta
Međutim, sa dolaskom hladnog vremena moramo da se oprostimo od ovih sočnih plodova, ali zato možemo da pripremimo džem koji ćemo jesti do sledeće sezone kajsija.
Recept za ovaj džem je jednostavan, a sve što vam je potrebno jeste malo strpljenja da ga skuvate. A od ovog džema možete napraviti savršenu poslasticu - vanilice!
Sastojci:
2 kilograma zrelih kajsija
600 grama šećera
Priprema:
Kajsije dobro operete, očistite ih od koštica i stavite u veću šerpu. Preko kajsija sipajte šećer i sve fino promešajte.
Uključite ringlu na srednju jačinu i uz povremeno mešanje sačekajte da džem provri.
Kada provri, smanjite jačinu vatre i pustite da se kuva još nekih 45 minuta.
Džem zatim sklonite sa vatre i sipajte ga u čiste i sterilisane tegle.
Tegle stavite u zagrejanu rernu koju ste iskjučili i ostavite ih tu dok se potpuno ne ohlade.
Bonus video:
(Espreso/T.M./Zenablic/Tamara Ilić)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!