Nutricionistkinja otkrila kako najlakše skinuti salo sa stomaka: Ove namirnice sve tope, a nećete gladovati ni čas
Namirnice koje tope salo sa stomaka, Foto: Dmitrii Kotin / Alamy / Alamy / Profimedia

DOBRO ZAPAMTITE!

Nutricionistkinja otkrila kako najlakše skinuti salo sa stomaka: Ove namirnice sve tope, a nećete gladovati ni čas

Ako želite da smršate, izbor namirnica i njihova priprema su najvažniji element

Objavljeno:

Nutricionisti savetuju da se izbegavaju kupovni obroci - mesne prerađevine, polupripremljena ili gotova jela, grickalice, slatkiši, slana i slatka peciva, razni namazi.

Ovakva hrana obično ima malu zapreminu, a mnogo kalorija, što znači da ćete uskoro ponovo osetiti "prazninu" u želucu. Dodati šećeri izazivaju skokove insulina, koji pojačavaju glad, a nezdrave masti u ovim namirnicama su opasne na duži rok.

"Na putu do lepšeg izgleda i zdravijeg tela videćete odlične rezultate i napredak kada počnete da sami pravite obroke i jedete nutritivno bogatu hranu“, kaže Slavica Stojanović na svom Instagramu i navodi konkretne primere.

Evo nekoliko sjajnih izvora proteina koji su lako dostupni: nemasna mlevena govedina, pileće belo meso, oslić, jaja, tunjevina, grčki jogurt sa manje masti…

Tu je i nekoliko odličnih izvora zdravih masti: avokado, orašasti plodovi (bademi, indijski orah, lešnik..), maslinovo ulje, crna čokolada, semenke bundeve, lana, čija seme…

Izvori ugljenih hidrata koji treba da se nađu na vašoj šoping listi su pirinač (integralni, ali može i beli), kinoa, sočivo, pasulj, grašak, voće (jabuke, banane, lubenica, bobice itd.), povrće (brokoli, prokelj, šargarepa, karfiol, paprike itd.), urme…

Na kraju Slavica Stojanović napominje i zašto u kupovinu namirnica treba da idemo siti.

"Napravite sebi listu za kupovinu, a da biste lakše ispoštovali svoj plan, najbolje bi bilo da se držite toga sa spiska, bez dodavanja drugih namirnica. Takođe, u kupovinu idite siti, jer ako ste gladni i jede vam se nešto određeno (npr. slatkiši), velika je mogućnost da se to završi u vašoj kuhinji, a onda i u stomaku na kraju."

Bonus video:

01:59

NAJBOLJE JE JESTI HRANU SA NAŠIH PROSTORA Nutricionista tvrdi da domaća hrana deluje blagotvornije na organizam iz OVOG RAZLOGA!

(Espreso/T.M./Lepaisrecna/Jasmina Glišić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.