Recept za sladoled koji ne goji: Pravi se dok kažete keks, ne može se porediti sa kupovnim
Sladoled koji ne goji - recept, Foto: Printscreen/youtube/ The Cooking Foodie

osveženje

Recept za sladoled koji ne goji: Pravi se dok kažete keks, ne može se porediti sa kupovnim

Pravo lagano, letnje osveženje

Objavljeno:

Mnogi od nas se dave u sladoledima kako je udarilo ovih 30+ stepeni, bez mnogo razmišljanja o tome kako oni utiču na našu kilažu.

Ipak, postoji jedan sjajan, preukusan, kojeg vaše telo neće ni osetiti pošto nimalo ne goji.

Uz to se pravi i dok kažete keks, a domaće je uvek i najbolje. Pred vama je jedan sjajan recept - nećete mu odoleti.

Sladoled koji ne goji, ilustracija
Sladoled koji ne goji, ilustracijafoto: Printscreen/Youtube/PreciousKitchen

Sastojci:

3 zamrznute banane

3 kašike zamrznutog voća

pola kašike ekstrakta vanile

pola šolje indijskih oraha

3 čaše vode

Priprema:

Indijske orahe, vodu i ekstrakt vanile izmiksajte u blenderu. Dodajte smrznute banane i bobice voća i mutite dok ne dobijete kremastu teksturu.

Ako želite da vaš sladoled bude slađi, dodajte malo meda. Stavite ga u frižider i ostavite da se stegne.

Bonus video:

00:32

Espreso eksperiment: koji sladoled je otporniji na sunce?

(Espreso/Nova/Nevena Dimitrijević/Preneo: V.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.