MIŠEVI SAMO OD OVE ZAMKE BEŽE KAO LUDI: Čim to vide nestaju u sekundi - napravite je što pre, Srbi poslušajte savet
Miševi, Foto: Profimedia

spasiće vas

MIŠEVI SAMO OD OVE ZAMKE BEŽE KAO LUDI: Čim to vide nestaju u sekundi - napravite je što pre, Srbi poslušajte savet

One namame miša i kad upadne u klopku vrata se zatvore

Objavljeno: 11:46h

Uhvatiti miša nije baš jednostavan zadatak. Treba biti dobro upoznat sa njegovim navikama i načinom zivota. Miševi se lako prilagodjavaju svim uslovima, ne smeta im ni hladnoca, ni prevelika toplota. Ne mogu ostati gladni, jer jedu apsolutno sve na sta naiđu. Razmnožavaju se ogromnom brzinom, tako da ako ne se ne preduzmu neke mere zaštite ili ako ne uništimo tih nekoliko primeraka koji su se nastanili u našem domu, ubrzo bismo mogli imati pravu invaziju.

Ako ste odlučili da ne nabavite mačku, koja može biti dobro rešenje za ove štetočine, možete probati i sa nekim od ovih trikova da ih se oslobodite, pre nego se odlučite na neku agresivniju metodu.

Pacov
Pacovfoto: Printscreen/instagram.com/Petra Parovel

Miševi mrze odrežene biljne mirise – kamilicu, nanu, oleander, limun. Na komadima vate ili tuferima, nakapajte neko od ovih eterčnih ulja i rasporedite na mestima gde mislite da se miš pojavljuje. Ova metoda je efikasna ako ste primetili jednog miša, u suprotnom neće imati nekog efekta, ali može biti dobra mera prevencije.

Omekšivač za veš – u hemikalijama koje su za čoveka neškodljive ima nečega što smeta miševima, tako omekšivač za veš možete iskoristiti ako nakvasite peškir i stavite pored mesta gde miš izlazi.

Naftalin – jak miris naftalina utice na nervne celije glodara, I zato ga izbegavaju kada osete njegov miris

Omekšivač za veš
Omekšivač za vešfoto: Profimedia

Hvatanje pomoću lepka – lepak za miševe nanesite na komad kartona i na lepku stavite neku hranu koja ce miša privuci, kada miš dodje po hranu ostace zalepljen na kartonu.

Mišolovka – postavite je tamo gde ste primetili kretanje miša, bolja ideja od parčeta sira je kikiriki puter – namažite zamku i čekajte, miš ce se lakše upecati zato što ne može uzeti komad hrane I zbrisati, nego ga mora tu na licu mesta pojesti.

Kikiriki puter
Kikiriki puterfoto: Printscreen/Youtube/TheCookingFoodie

Ako želite da se ih se oslobodite, a da ipak to bude neki humaniji način, idealne su zamke sa vratima. One namame miša i kad upadne u klopku vrata se zatvore. A onda se vi sami morate osloboditi napasti. Ako to učinite u blizini kuće, očekujte ubrzo povratak miša – oni pamte i obeležavaju svoju teritoriju, zato je najbolje odneti ga što dalje od kuće.

Bonus video:

00:05

Zmija na Novom Beogradu

(Espreso/Deratizacija-beograd.rs/Majda Stošić/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.